Tekirdağ’da seçilen 5 okulun 4’ü Çerkezköy’den

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel Öğrenci Hareketliliği Programına projeleri ile kabul edilen 4 okulun öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

Tekirdağ’da seçilen 5 okulun 4’ü Çerkezköy’den
03 Ocak 2018 Çarşamba 14:40

120 BİN EURO BÜTÇE AYRILDI
Çerkezköy’de eğitim faaliyetini sürdüren 4 okulun T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi’nce Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel ve Öğrenci Hareketliliği kapsamında Tekirdağ’dan 5 okul kabul edilirken; bunların 4’ü Çerkezköy’den çıktı ve kabul edilen projeler için toplam 120 bin Euro bütçe ayrıldı.
4 OKUL PROJELERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİLER
65 öğrenci, 12 öğretmen ve 4 kişilik Yönetim Ekibi ile birlikte yakın bir zamanda Almanya, Çekya ve İtalya’ya giderek eğitim alacak Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri Kaymakam Abban ve Başkan Akay’ı ziyaret ederek, projeleri ve alacakları yurt dışı eğitim hakkında bilgiler verdiler.
3 AYRI ÜLKEYE GİDECEKLER
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte Kaymakam Abban ve Başkan Akay’ı ziyaret eden başarılı öğrenciler Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Avrupa’da 3 Farklı Alanda Teknik Staj’, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘3 Meslek, 1 Mesele, Avrupa’da Staj Faaliyetleri’, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin ‘Avrupa Stajlarıyla Engelsiz Hayata Merhaba De’ ve Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin ‘Biz de Varız’ projelerinin T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel ve Öğrenci Hareketliliği kapsamında kabul edildiğini belirttiler.
2 HAFTALIK EĞİTİM ALACAKLAR
Projeleri kabul edilen 65 öğrenci, 12 öğretmen ve 4 kişilik idareci ekibin kısa süre içerisinde Almanya, İtalya ve Çekya’ya giderek, 2 hafta boyunca Almanya, İtalya ve Çekya’da 60 saatlik yurt dışı eğitim alacağını ve 40 saatte yurt içinde eğitim alacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Öğrencilerimiz yurt içindeki eğitimlerinin yanında yurt dışındaki alınan eğitimlerinin de ilgili ülkelerce sertifikalar ile belgelenecek. Her bir yararlanıcı bu projeden 4 adet sertifika ve belge almaya hak kazanacak” dedi.
BAŞARILARI BİZLERİ GURURLANDIRDI
4 okulun öğrencilerinin başarısından gurur duyduğunu ve başarılarının devam etmesi temennisinde bulunan Çerkezköy Kaymakamı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, öğrencilerin başarılarının kendilerini gururlandırdığını; öğrencileri, öğretmenlerini, velilerini ve okul idarecilerini tebrik ettiklerini belirterek başarılarının devamını dilediler.  
ULAŞIM BELEDİYE TARAFINDAN YAPILACAK
Yurtdışına gidecek öğrencilerin ve idarecilerinin Atatürk Havaalanı’na ve Tekirdağ’daki pasaport işlemleri için ulaşım yardımı talebini de olumlu karşılayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ulaşım ile ilgili taleplerin Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.