Tekpark çalışanları kan bağışında bulundu

Türkiye Kızılay Derneği Kan Bağış Otobüsü, Çerkezköy’deki vatandaşlardan kan bağışlarını topladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Tekpark çalışanları da kan bağış otobüsüne gelerek kan bağışında bulundular. Kızılay Kan Bağış Otobüsü sorumlu Hekimleri yaptıkları açıklamada, “Çerkezköy’ün kan bağış grafiğinden son derece memnunuz. Çerkezköy’deki vatandaşlarımız kan bağışı konusunda çok hassaslar ve kendilerine teşekkür ediyoruz” denildi

Tekpark çalışanları kan bağışında bulundu
05 Ekim 2015 Pazartesi 17:34

 İNSAN HAYATINDA İKİ ÖNEMLİ YERİ VARDIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Tekpark çalışanları hafta sonu Kızılay Kan Bağış otobüsüne giderek 20 ünite kan bağışında bulundu. Çerkezköy’deki vatandaşların gönüllü olarak kan bağışında bulunmalarından son derece memnun olduklarını ifade eden Kızılay yetkilileri, “Kan bağışının insan hayatında iki önemli yeri var. Birincisi hayat kurtarmak, bir ünite kanla üç ayrı hastanın hayatını kurtarabiliyor. Ayrıca bunun dışında kan bağışında bulunmak sağlık açısından da çok faydalı bir eylemdir. Kan vermek kalp krizi riskini azaltmakta, damar tıkanıklığı riskini azaltmaktadır. Kan bağışı veren vatandaşlarımız tekrar bizlere dönerek çok memnun kaldıklarını ve rahatladıklarını ifade etmekteler. Kan, üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır” ifadeleri kullanıldı.

KAN BAĞIŞI FAYDALI BİR AKTİVİTEDİR

Bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin yılda dört kez kan verebileceğini kaydeden yetkililer, “Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz. Ayrıca kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza bulaşıcı hastalıklar testini yapıyoruz ve bir sıkıntı çıktığı zaman vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kan bağışında bulunan kişi bu sayede bir hastalık olup olmadığını öğrenebiliyor. Kan bağışı çok faydalı bir aktivitedir. bütün duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz” açıklamasında bulundular. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.