TEKSİF grev kararı aldı

Bir süredir yeni sözleşme imzalamak için iş verenler ile görüşmelerini yürüten TEKSİF Sendikası anlaşamadığı bazı firmalar için grev kararı aldı.

	TEKSİF grev kararı aldı
09 Ağustos 2007 Perşembe 08:25

İŞLEM ASGARİ ÜCRETTEN, İKRAMİYE YOK!

Bir süredir yürüttüğü yeni sözleşme çalışmalarının bazı firmalar tarafından kabul edilmemesi üzerine TEKSİF sendikası grev kararı aldı. TEKSİF Çerkezköy Şubesine gelen TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, aldıkları grev kararı için işçilerden destek istedi.

Kurmayları ile birlikte Çerkezköy TEKSİF Sendikası'na gelen Genel Başkan Nazmi Irgat, bir süredir sürdürülen yeni sözleşme görüşmelerinin olumsu geliştiğini ve grev kararı aldıklarını belirterek, "İşçi kardeşlerimiz için işverenler ile birlikte sürdürdüğümüz görüşmeler olumsuz yönde gelişti. İşveren asgari ücretten işçiye para vermeyi ve ikramiyeleri kaldırmayı teklif etti. Biz de bunun mümkün olamayacağını belirttik. Hayat şartları ortada, açlık ve yoksulluk sınırının bile altında çalışamayız.

İŞÇİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Bu şartlarda anlaşamayacağımızı ve işçinin hakkının verilmesi gerektiğini bildirdik. Biz bugüne kadar TEKSİF Sendikası olarak sektörün maliyetlerine zarar vermeden, sektörün taşıyamayacağı ücreti hiç istemedik. İşçinin de hakkını alarak her iki tarafında mağdur olmamasından yana durduk. Fakat bu sefer ki maddeler, özellikle ikramiyelerin kaldırılması olmazsa olmaz nitelikte. Evet işçi kardeşlerim, biz de bu şartları kabul etmedik ve grev kararı aldık.

Artık birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız var. Haklarımızın korunması için çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz sizlerin hakkı için bu kararı aldık, sizlerinde desteğine ihtiyacımız var.

ONLARIN 450 MİLYONU, BİZİM DE İMANIMIZ VAR

Bizim karşımızda 450 milyon dolarlık bir güç var. Yapılan durum değerlendirmesinden sonra ise bizim mali gücümüzün olmadığı tespit edildi. Yani onların 450 milyon dolarlık gücü, bizimse inancımız, imanımız var.

Geçtiğimiz günlerde Ege'de, Aydın Söke'de grev kararı aldık ve işçi kardeşlerimizden tam destek sözü aldık. Yapılan görüşmeler önce 11 firma ile, sonra ise 6 ayrı firma ile yapıldı. Alınan grev kararı 11 firma için 10 Eylül'de diğer 6 firma için de bilehare grev kararı geçerli olacak. Yani bu tarihlere kadar herhangi bir olağanüstü anlaşma sağlanamazsa grevleri başlatacağız. Bunun için sizlerin arkamızda olmanızı ve bizi, kendi hakkınız için desteklemenizi istiyoruz" dedi ve işçilerden destek sözü aldı.

FİRMALAR ŞUNLAR

TEKSİF Sendikası'nın yaptığı görüşmelere rağmen anlaşma yapılamayan ve grev kararı alınan firmalar ise şu şekilde açıklandı.

1. GRUP

Soktaş Tekstil, Narin Tekstil, Yünsa Yünlü Sanayii, Levi Strauss İstanbul Konfeksiyon Sanayii, Saray Halı, Kasar ve Dual Tekstil Sanayii A.Ş., Kasar ve Dual Tekstil Sanayii A.Ş., Pisa Tekstil ve Boya Fabrikası, Altınyıldız (Mensucat), Altınyıldız (Konfeksiyon), Bahariye Mensucat (Kumaş), Bahariye Mensucat (halı), Kordsa Global Endüstriyel A.Ş., Kordsa Global Endüstriyel A.Ş., Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayii.

2. GRUP

İşbir Sentetik Dokuma Sanayii A.Ş., Öztek Tekstil, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İletme T.A.Ş., Topkapı İplik Sanayii ve Ticaret A.Ş., Teksture Çorap Sanayii ve Ticaret A.Ş., Akın Tekstil, Akın Tekstil.

Grev kararı onaylandığı taktirde toplam 17 firmadan 10.435 işçi greve gidecek ve fabrikalarda makinalar duracak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.