TEKSİF greve gidiyor

TEK-SİF Sendikası ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden 5 aydır bir sonuç alamayan TEK-SİF Sendikası aldığı grev kararını 10 Eylül'de hayata geçiriyor.

TEKSİF greve gidiyor
05 Eylül 2007 Çarşamba 08:33

PAZARTESİ GREV BAŞLIYOR

Sendika olarak aldıkları grev kararını 10 Eylül'de hayata geçireceklerini açıklayan TEK-SİF Sendikası Şube Başkanı Mürsel Türkkan, eğer 10 Eylül'e kadar bir anlaşma sağlanamazsa bölgemizde ilk grevi 10 Eylül Pazartesi saat 08.00'de Yünsa Yünlü Mamüller A.Ş. ve Narin Tekstil A.Ş.'de başlayacağını ifade etti.

5 AYDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

TEK-SİF Sendikası olarak toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'na sundukları taslakta ilk altı ay için %10 ve takip eden her 6 ay için ise %6 zam istediklerini fakat işverenin hiçbir şekilde buna yanaşmadığını belirten TEK-SİF Sendikası Şube Başkanı Mürsel Türkkan, "Tüm iyi niyetli girişim ve çabalarımıza rağmen işveren hiçbir somut atmadı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen bir arpa boyu yol kat edemedik. Biz de bunun üzerine aldığımız grev kararını 10 Eylül'de uygulamaya koyacağız" dedi.

SONUÇ ALANA KADAR GREVİ SÜRDÜRECEĞİZ

İşverenin ilk altı ay için %10 zam önerisine, ilk altı aya %0 zam teklifi ile karşılık verdiğini yeni işçiye ikramiye vermeme teklifini sunduğunu belirten TEK-SİF Sendikası Şube Başkanı Mürsel Türkkan, "Bu şartlar altında toplu sözleşmeyi imzalamamız imkansız. İşveren tutumuna Pazartesi gününe kadar değiştirmezse aldığımız grev kararını hayata geçireceğiz ve sonuç alana kadar greve devam edeceğiz" dedi.

BİZ UZLAŞMACI VE YAPICIYIZ

TEK-SİF Sendikası'nın son ana kadar uzlaşmacı ve yapıcı tutumunu sürdüreceğini belirten TEK-SİF Sendikası Şube Başkanı Mürsel Türkkan, "Eğer iş veren bu tutumunu sürdürmeye devam eder ve işçilerimizin haklarını vermezse bize de tek secenek kalıyor, Pazartesi günü saat 08.00'de greve başlamak. Eğer Pazartesi gününe kadar anlaşma sağlanamazsa ilk grevi Yünsa Yünlü Mamüller A.Ş. ve Narin Tekstil A.Ş.'de başlatıyoruz ve işçilerimizin haklarını alana kadar da sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.