Tekstilciler gayrimenkule göz dikti

Tekstilciler, 90'lı yıllarda kaynak aktardığı turizm sektörü yerine gözünü gayrimenkule dikti. Bu dönüşümden Çerkezköy’de nasibini alırken, Narin Tekstil Narin Park projesi doğrudan, Boyner Holding’de İst West projesi ile dolaylı olarak Çerkezköy’ü etkiledi.

Tekstilciler gayrimenkule göz dikti
15 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

Peş peşe yükselen projeler, tekstilcilerin yeni kalesi olurken, tekstilin üretim merkezi olan illerde de artık tekstilcilerin inşa ettikleri yeni yaşam merkezleri bulunuyor. Şehrin göbeğinde kalan fabrikalar ve o dönemde yatırım olarak alınan arsalar konut ya da AVM'ye dönüşüyor.
Bu dönüşüme Çerkezköy’de en iyi örneği ise Narin Tekstil oluşturuyor. Tekstilde işler durunca arsasını emlak alanında değerlendiren Narin Tekstil 430 bin metrekarelik alanda Narin Park’ı yükseltiyor.
Ayrıca İstanbul’daki Altınyıldız fabrikasının üretim tesislerini Çerkezköy’e taşıyan ve ilçemizde istihdam alanı yaratan Boyner Holding, İst West projesi ile önemli bir yatırıma imza atıyor. Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın verilerine göre, Narin Tekstil, Zorlu, Boyner, Edip İplik, Eroğlu, Redstar, Ak-Yiğit Tekstil, Özdilek, Crispino, Özbucak gibi isimler, son dönemde inşaat işine giren tekstilcilerden bir bölümü oluşturuyor.
ÇERKEZKÖY’DE ÖNCÜLÜĞÜ NARİN PARK YAPIYOR
Narin Tekstil de rüzgarı üretim yaptığı Çerkezköy'de yakaladı. Sarıgerme'de hizmete açılacak tesislerle birlikte 3 bin yatağa ulaşacak olan Martı Grubu, Çerkezköy'de 7 bin konut inşaa ediyor. Narin Park projesinin ilk etabı olan Erguvan sitesinde 234 dairede yaşam başladı. 548 daireden oluşan Erguvan Sitesi'nde yıl sonuna kadar tüm konutların sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Martı GYO, birinci etabın tamamlanmasıyla birlikte 450 daireden oluşan ikinci etabın inşaatına da yıl sonunda başlamayı planlıyor.
Toplam 430 bin metrekarelik alanda inşa edilen Narin Park, 200 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Ayrıca Tesco Kipa’da 35 bin metrekare büyüklüğündeki alışveriş merkezini Narin Park'ta hayata geçirdi. Önümüzdeki yıllarda Narin Park'ın içerisinde yer alacak 300 yatak kapasiteli otel ve eğitimde tanınan bir kurum tarafından okul inşaatına başlanacak. Ayrıca hızlı tren projesinin Marmaray'a entegre edilmesiyle Narin Park Çerkezköy'ün Halkalı'ya uzaklığı kısalacak.
FABRİKAYI ÇERKEZKÖY’E TAŞIDI, İST WEST PROJESİNİ BAŞLATTI
En son başlayan proje ise Boyner Grubu tarafından Yenibosna'daki Altınyıldız fabrikası arazisinde yükseliyor. Basın Ekspres yolundaki 70 dönümlük fabrika arsasında 931 konutluk proje hayata geçecek.
Boyner Holding bir süre önce Altınyıldız fabrikasındaki üretimi Çerkezköy'e taşımıştı. Halen çalışmaları devam eden eski tesislerin bulunduğu alana kurulacak proje "İst West" adını taşıyor. 230 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, 150 milyon dolar yatırımla ve Fer Yapı-Boyner ortaklığında hayata geçiyor. Projede ilk teslimatlar Haziran 2013'te yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.