TEMA Vakfı Çerkezköy gönüllüleri ‘iyilik peşinde’ koşacak ​

TEMA Vakfı Tekirdağ Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan, Kapaklı İlçe Sorumlusu Ali Ülger, Kızılpınar Mahalle Sorumlusu Ali Sami Torun, Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Ömür Çelik, Satranç Federasyonu Çerkezköy eski temsilcisi Remzi Yakut ve gönüllüler, 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılmak üzere Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden oluşturulan yaklaşık 55 kişilik koşu takımına, maraton alanına ulaşım konusunda destek veren Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

TEMA Vakfı Çerkezköy gönüllüleri ‘iyilik peşinde’ koşacak ​
27 Eylül 2018 Perşembe 09:03

55 KİŞİLİK BİR TAKIM OLUŞTURULDU
Ziyarette, projeleri hakkında bilgilendirmede bulunan TEMA Vakfı Tekirdağ Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan, “11 Kasım 2018 Pazar günü yapılacak 40. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılmak üzere Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinden yaklaşık 55 kişilik bir koşu takımı oluşturduk. Doğa ve gelecek nesiller için harekete geçmeye karar veren koşucularımız 11 Kasım’da TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği Projesi’ni desteklemek üzere iyilik peşinde koşacaklar.

HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Ağaç Kardeşliği, çocuklar için özel olarak tasarlanmış ağaçlandırma ve doğa eğitimi projesidir. Çocuklar, proje süresince orman ekosistemi konulu etkinliklere katılmakta, tohumdan fidana kendi fidanlarını yetiştirmekte ve çocuklar adına TEMA Vakfı tarafından bir Hatıra Ormanı oluşturulmaktadır.

80 ÇOCUĞUN KATILIMI SAĞLANDI
Bölgemizdeki vatandaşlarımız de takımımıza katılarak 40. Vodafone İstanbul Maratonu'nda yürüyüp/koşup projeye destek olabilirler. Maratona kayıt 30 Eylül 2018 tarihine kadar devam ediyor. Kayıt için https://www.maraton.istanbul/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Geçen yıl Çerkezköy olarak on gönüllünün katılımıyla oluşturduğumuz koşu takımı TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği projesi için koşup/yürüyüp çevresine bağış çağrısında bulundu ve 80 çocuğumuzun projeye katılmasını sağladı. Bu yıl hedefimiz daha çok çocuğun doğa ile buluşmasına ve bu anlamlı projeye katılmasına vesile olmak.

BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Çalışmalarımızda bize destek veren, maraton alanına ulaşım konusunda da desteğini esirgemeyen Çerkezköy Belediyesi’ne ve Sayın Başkanımız Vahap Akay’a teşekkürü de bir borç biliyor, kendisini 11 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda TEMA Çerkezköy Takımı’nda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz. Tüm doğasever dostlarımızı da maratona davet ediyoruz.”

ADIM ADIM HAKKINDA
Adım Adım, Mart 2008’de, yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. 2017 sonu itibariyle 40 bin+ gönüllü koşucusu ve 350 bin+ bağışçısı aracılığıyla bünyesinde yer alan  Sivil Toplum Kuruluşlarına aktarılan kaynak 35 milyon+ TL’ye ulaşmıştır.

AĞAÇ KARDEŞLİĞİ HAKKINDA
Ağaç Kardeşliği, TEMA Vakfı tarafından çocuklar için özel olarak tasarlanmış, doğayı deneyimlemeye ve gözlemlemeye dayanan bir eğitim programıdır. Koşucular aracılığıyla toplanacak bağışlarla Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki çocuklar;
•Yıl boyunca doğa eğitim programına katılıyor
•Boynuna asabileceği şekilde tasarlanmış bir gözlem kutusunun merceğinden doğal varlıkları yakından inceliyor
•Kendi tohumunu ekip fidanının yetişmesine tanıklık ediyor
•Fidanını yetiştirirken gözlem defterine duygularını, düşüncelerini not ediyor
•Zamanı gelince yetiştirdiği fidanı toprakla buluşturuyor
•Tüm bu süre boyunca TEMA gönüllüleri çocukları ziyaret ediyor, sorularını yanıtlıyor
•Eğitim programına katılan her bir çocuk adına, oluşturulan "Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanı"na bir fidan dikiliyor
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.