Temel hedefimiz kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmek

Çerkezköy'de öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, şoför esnafını uyararak, “Amacımız 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sorunsuz bir şekilde tamamlamak. Temel hedefimiz, sizlere ceza kesmek değil kanun ve yönetmeliklere uygun öğrenci servis taşımacılığını sağlamaktır. Kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edildiği sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacaktır” dedi

Temel hedefimiz kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmek
15 Eylül 2014 Pazartesi 08:09

SEMİNER POLİS EVİ'NDE
DÜZENLENDİ
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Çerkezköy'de öğrenci servis taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Çerkezköy Polis Evi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Ekrem Çiçek katıldı.
ŞOFÖR ESNAFINA BÜYÜK GÖREV
DÜŞÜYOR
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, amaçlarının 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sorunsuz bir şekilde tamamlamak olduğunu ifade ederek, “Temel hedefimiz, sizlere ceza kesmek değil kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmektir. Sizler kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ettiğiniz sürece hiçbir sıkıntı oluşmayacaktır. İnşallah 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemini hiçbir sorun ortaya çıkmadan tamamlarız. Öğrenci taşımak bizlere ayrı bir görev ve sorumluk getiriyor. Özellikle yaşı küçük çocuklar kural bilmez ve zihninde oluşanı uygulamak ister. Burada da siz şoför esnafına çok büyük görevler düşüyor. Sizler dikkatli ve itinalı olmanız halinde sorun ortaya çıkamayacaktır. Kurallara riayet ederek sağlıklı bir şekilde öğrenci taşımacılığını sağlayabiliriz” açıklamasında bulundu.
İŞBİRLİĞİ İÇİNDE
OLMAMIZ GEREKİR
Eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar denetimlerde bulunacaklarını sözlerine ekleyen Ogan, “Bizler Emniyet mensupları olarak sizlerden sadece kanun ve yönetmeliklere uygun taşımacılık yapmanızı istiyoruz. Bu dönem içerisinde aile-polis-okul yönetimi ve şoför esnafı işbirliğinde olmamız, sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
AİLELER 'GÖZÜM ARKADA KALMIYOR' DİYEBİLMELİLER
Murat Ogan sözlerine şöyle devam etti; “Her çocuğu kendi çocuğumuz gibi görmeliyiz. Aileler ‘gözüm arkada kalmıyor’ demeliler. Bu şekilde işimiz daha da kolaylaşacaktır. Aracımızın teknik şartları ve gerekli şartlar aracımızda bulunmalıdır. İlk denetimde bizler aracın bu şartları taşıyıp taşımamasına bakıyoruz. Öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafı bir anlamda eğitime katkı sağlıyor.” Konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.
ARAÇLAR
STANDARTLARA UYGUN
OLMALI
Düzenlenen seminerde İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan'dan sonra bir konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nden Komiser Ekrem Çiçek ise şoför esnafına öğrenci taşımacılığında yürürlükte bulunan kanun ve yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Çiçek konuşmasında, “Öğrenciler ne olursa olsun, alındıkları noktaya bırakılmalıdır. Okula gitmek için yola çıkan öğrenci, okul dışında bir yerde asla bırakılmayacak. Öğrencinin eğer bir sorunu varsa mutlaka ailesi ile iletişime geçilmelidir. Araç muayeneleri 6 ayda bir yapılması gerekiyor. Araçlarımız standartlara uygun olmalıdır” dedi.
DENETİMLERİMİZ
ARTACAK
Araçlarda rehber bulundurulmasını gerektiğini de ifade eden Ekrem Çiçek “Öğrencilerin oturduğu koltukta kemerleri bağlı olmalıdır. Araçlarda okul taşıtı dur levhası olmalıdır. Öğrenci servisleri donanım tam olmadan trafiğe çıkılmamalıdır. Araçlarda sigara içilmemelidir. Sorunsuz bir taşımacılık için özellikle narin kavşağında olmak üzere kırmızı ışık ihlallerine karşı denetimlerimiz artacak. Her araç mutlaka denetime tabi tutulacak. Bunun dışında şikayet veya rutin denetimlerde de araç ve şoför denetlenecek” dedi. Seminer soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.