Temelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla bir yere varamazsınız

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Çerkezköy’de yerel bir gazetede çıkan habere dikkat çekerek başlayan Başkan Akay, “Bugün bir yerel gazetede Ambardere Mevkii’ne termik santral kurulacağı yönünde şüpheler olduğu yazılmış. Devlet Su İşleri’nin, Orman ve Su İşleri Bakanı’nın talimatı olmasına rağmen Ambardere’deki çalışmaların ötelenmesinin nedeni bu mu?” dedi. Konuya farklı bir açıdan yaklaşarak cevap veren Ak Parti Meclis Üyesi Remzi Garip’e de cevap veren Başkan Akay, “Ben burada Çerkezköy için hayati bir meseleden bahsediyorum. Sizin, buralarda yaşamış, burada Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak bu konuya başka bir yerden kulp bulmaya çalışmanız çok gülünç. Temelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla bir yere varamazsınız.” ifadelerini kullandı. Toplantıda ayrıca, Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri’nde uygulamaya sokulması planlanan trafik sirkülasyonu hakkında Meclis Üyelerine animasyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı

Temelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla bir yere varamazsınız
01 Kasım 2016 Salı 17:53

BAKAN’IN TALİMANITINI GÖSTERDİ
Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda ilk olarak Çerkezköy’de yerel bir gazetede çıkan ‘İddiası bil korkutucu’ başlıklı haberden bahseden Vahap Akay; habere konu olan durumun Ambardere Mevkii’nde termik santral kurulması söylentisi olduğunu dile getirdi. İsmi geçen yerel gazete ile 23 Ocak 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında gerçekleşen bir toplantının tutanağını meclis üyelerine gösteren Başkan Akay, “Ambardere’de baraj yapılması neredeyse 2 yıldır gündemde olan bir konu. Bu süre zarfında İlçe Kaymakamımız Metin Kubilay ile birlikte ilgili kurumlara defalarca ziyarette bulunduk. Neticesinde DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü yetkilileri Temmuz 2015’te Ambardere’de Regülatör yapılması için ihaleye çıkılacağını belirtti. 23 Ocak 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantının sonuç tutanağının 18’inci maddesinde bizzat Bakanımız Ambardere’de regülatör projesinin bir an evvel yapılması talimatını verdi.” açıklamalarını yaptı.
KAMUOYU İLE PAYLAŞILMALIDIR
2015 Temmuz ayında ihaleye çıkılacağı belirtilen çalışma hakkında hala hiçbir gelişme olmadığına dikkat çeken Başkan Akay, “Bakan talimatına rağmen hala bir arpa boyu yol alınamadı. Gazetede çıkan haberi okudum. Acaba gerçekten bölgede bir termik santral yapılacağı için mi regülatör ihalesi hala yapılmadı? DSİ yetkililerinden Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatına neden uyulmadığı konusunda bir açıklama bekliyoruz. Bu önemli yatırımın gecikmesinin temel nedeni, Çerkezköy kamuoyu ile paylaşılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
BUGÜNE KADAR BİZİM HANGİ İSTEĞİMİZİ KABUL ETTİNİZ?
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından konuyla ilgili görüş belirten Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Anladığım kadarıyla siz projenin hala hayata geçirilmemesi konusunda haklı olarak sitemde bulunuyorsunuz. Muhalefet partisinden seçilmiş bir başkan olarak iktidarın hizmeti geciktirmesine sitem ediyorsunuz. Fakat burada da muhalefet konumunda olan bizlerin taleplerini yerine getirmiyorsunuz. Biz yüzde 50 oy alan bir partinin temsilcileriyiz. Bugüne kadar bizim hangi isteğimizi kabul ettiniz? Siz de eleştirdiğiniz kurumlarla aynı yanlış içindesiniz. Sonuçta bu yanlışlar vatandaşa yansımamalı” diye konuştu.
KULP BULMAYA ÇALIŞMANIZ ÇOK GÜLÜNÇ
Garip’in yapmış olduğu açıklamalara sert bir üslupla cevap veren Başkan Akay, “Ben burada Çerkezköy için hayati bir meseleden bahsediyorum. Sizin, buralarda yaşamış, burada Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak bu konuya başka bir yerden kulp bulmaya çalışmanız çok gülünç. Temelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla bir yere varamazsınız. Ben burada iktidar partisini eleştirmiyorum. Ben Sayın Bakanın açıklamasının böyle bir sonuca doğru gittiğini ifade ediyorum. Ben burada bir Çerkezköylü olarak sizinle korkularımı paylaşıyorum. Siz ise konuya kulp takıp başka yerlere çekerek siyaset yapma derdindesiniz. Bana somut bir şey gösterin. Ben bunu burada Çerkezköy adına gündeme getirdim.” şeklinde konuştu.
SİRKÜLASYON PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Başkan Akay’la Remzi Garip arasında yaşanan diyalogun tamamlanmasının ardından Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri’nde uygulamaya sokulması planlanan trafik sirkülasyonu hakkında Meclis Üyelerine animasyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı. “Projemizde Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddeleri tek yön olacak.” diyen Başkan Akay, “İki tip proje hazırladık. Birincisinde orta refüjü ve üzerindeki ağaçları kaldırarak bu projeyi yapabiliriz. İkincisinde ise orta refüje dokunmadan bu projeyi yapabiliriz. Bu konuda sizlerin de fikirlerini almak istedik.” dedi.
CUMHURİYET MEYDANI’NA YER ALTI OTOPARKI ÖNERİSİ
Ak Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak konuyla ilgili görüşlerini dile getirerek, “Ben şahsım olarak projeyi çok beğendim. Ayrıca projenin orta refüjler ve ağaçlar kaldırılarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte Çerkezköy Belediye Meydanı’nın da yeniden düzenlenmesini, meydanın alt kısmında iki katlı bir yer altı otoparkı yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede iki farklı noktada otopark çalışması yapacağını kaydeden Başkan Akay ise “Bu fikriniz de değerlendirilebilir.” cevabını verdi.
YOLLAR KİRALIK VE SATILIK ARAÇLARLA DOLU
Dilaver Burak’ın ardından CHP’li Meclis Üyesi Uğur Erem de projeyi değerlendirdi. Trafiğin Çerkezköy’ün kanayan yarası haline geldiğini dile getiren Erem, projeyle birlikte trafiğin rahatlayacağını ifade etti. Erem ayrıca, “Bununla birlikte emniyet güçleri de gün içinde adeta açık oto galeri haline gelen caddelerde çalışma yapmalıdır. Emniyet yetkililerini aradığımızda bize ekip sayısının az olduğunu ifade ediyorlar. Yollar kiralık ve satılık araçlarla dolu. Buna engel olunması gerekiyor” dedi.
GÖNÜL İSTER Kİ ORTA REFÜJDEKİ AĞAÇLARI ALIP KALDIRIMLARA KOYABİLELİM
Konuyla ilgili son sözü AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç aldı. Kılınç, “Günümüzde Büyükşehir Belediyeleri yolun ortasında ağaç olmasını tercih etmiyor. Gönül ister ki orta refüjdeki ağaçları alıp kaldırımlara koyabilelim. Fakat bu olmasa bile kaldırımlara yeni ağaçlar dikebiliriz.” önerisinde bulundu.
AK PARTİ GRUBUNDAN 3 ÖNERGE
Sirkülasyon konusunun da tamamlanmasının ardından Ak Parti Grubunun Çerkezköy Belediye Meclisi’ne sunduğu 3 adet önergenin görüşülmesiyle devam etti. Kızılpınar Veliköy güzergahında bir yan yol, Kızılpınar ışıklar mevkiine üstgeçit ve Atatürk Viyadüğünün yaya yolunun genişletilmesi talepleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Viyadükteki yaya yolunun genişletilmesi ve Kızılpınar’da üstgeçit yapılması ile ilgili Büyükşehir’e projelerimizi gönderdik. Üstgeçit için yakında çalışmalara başlanacak.” açıklamalarını yaptı.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Ak Parti Grubunun önergelerinin ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ‘Temizlik Hizmeti Alımı’ talebinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatları görüşüldü. Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 parselde uygulama imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Huriye Yüzbaş’ın yol ve park alanında kalan 504 ada 10 parseldeki arsasına karşılık, 1719 ada 1 parselde Belediye’ye ait arsanın takası talebi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantı, ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin maliklerine satışının kabul edilmesi ile sona erdi.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf - 7 yıl önce
Siz bu şekilde çalışmaya devam ederseniz ancak 100 yıl sonra Çerkezköy ve çevresi bir şeye benzer.3 Yıl oldu neredeyse belediyeni yaptığı en iyi şey çiçek ekip heykel yapmak.
Avatar
Pelin - 7 yıl önce
Eğitim kampüsü olan Ambardere'ye termik santral yaparak çocukları mı zehirleyecekler?
Yada spekülatif vurgun peşinde olanlar mı var?
Avatar
vatandaş - 7 yıl önce
Üzgünüm ama büyük ihtimalle termik santral yapılacak merkez medyada bölge belirtmiyor ama devlet çed raporu konusunda termik santral yapmak isteyen yatırımcıya yardımcı olacakmış.