‘Temiz Çevrem’ kapsamında Kazak Gölü alanını temizlediler

Kapaklı Belediyesi ’Temiz Çevrem’ kampanyası kapsamında Kapaklı Kazak gölünde çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı açıklamada, “Sadece siyasetçiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve kurumlar olarak değil hem çocuğumuz hem de biz büyükler olarak bunun bir takım oyunu olduğunu ve temizliğin imandan geldiğini aşılamamız gerekiyor” dedi

‘Temiz Çevrem’ kapsamında Kazak Gölü alanını temizlediler
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:27

TEMİZ ÇEVREM KAMPANYASINDA BİR ARAYA GELDİLER

Kapaklı Belediyesi tarafından ‘Temiz Çevrem’ kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Kazak gölünde düzenlenen etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi Meclis üyeleri, Kapaklı Belediyesi birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ’Temiz Çevrem’ kampanyası kapsamında, Kazak Gölü Mesire alanında bir araya gelen topluluk çevre temizliği yaptı.

ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Temizlik öncesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bakanlık bir projeyle ülke çapında sokak, park, bahçe, sahil, deniz gibi ortak kullanım alanlarında belediye ve il özel idarelerinin rutin faaliyetleri dışında halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile temizlik seferberliği başlattı. Bu kampanya kapsamında çevre bilincinin güçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kazak Gölü Mesire alanımızda Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünün düzenlediği çevre temizliği etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

TEMİZLİĞİN İMANDAN GELDİĞİNİ AŞILAMAMIZ GEREKİYOR

Mandalı konuşmasının sonunda ise, “Bizler çevre temizliği konusunda duyarlı olacağız ve çoluk çocuğumuza da nasıl bir çevrede yaşayacağımızı eylemlerimizle göstereceğiz. Bunu formalitenden değil canı gönülden isteyerek yapıyoruz. Kısacası nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakacağız. Temiz bırakırsak temiz buluruz. Büyükler olarak bunun bir takım oyunu olduğunu ve temizliğin imandan geldiğini yarınlarımıza yani çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLI DAVRANMASINI İSTİYORUZ

Kapaklı belediyesi olarak mesire alanını her zaman temizlediklerini sözlerine ekleyen Mandalı, “Bu bizim asli vazifemiz. Ama vatandaşlarımızın da temizlik konusunda duyarlı davranmasını istiyoruz. Doğanın bizlere ihtiyacı yoktur fakat insanların doğaya ihtiyacı vardır. Sağlıksız bir doğada hayat düşünülemez. Doğayı, çevreyi korumak ve onu gelecek kuşaklara yaşanır bir şekilde bırakmak, hepimizin görevi olmalıdır. Çünkü gelecek ve çevre hepimizindir. Kendimiz için değilse bile geleceğimiz için çevremizi koruyalım'' ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.