TEOG sınavında 2 bin 124 öğrenci ter döktü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere geçişte 8. sınıflar için düzenlenen TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ve Merkezi Ortak) sınavına Çerkezköy'de 2 bin 124 öğrenci girdi. 29 - 30 Nisan tarihlerinde yapılan sınavlara çeşitli sebeplerden dolayı giremeyen 138 öğrenci 16 - 17 Mayıs tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına girecek

TEOG sınavında 2 bin 124 öğrenci ter döktü
04 Mayıs 2015 Pazartesi 08:41

 PUANIN %70'İNİ ETKİLİYOR

Türkiye genelinde sınava toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrenci girdi. 29 Nisan’daki ilk sınavda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olurken, ikinci gün ise Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil derslerinden sorumlu oldu. TEOG kapsamında yapılan merkezi yazılılar yerleştirme puanının yüzde 70'ini etkiliyor. Geriye kalan yüzde 30'unu ise tüm yazılılar oluşturuyor. Sınavda alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liseye geçişte önemli rol oynayacak. TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.