TEPE ÇAY BAHÇESİ'NİN İŞLETMESİ İKİYE BÖLÜNECEK

Geçen yıl iki defa ihaleye çıkılan ancak ihalesi yapılamayan Tepe Emlak Konutları'ndaki Belediye'ye ait 'Aile Çay Bahçesi'nin işletmesi ikiye bölünecek. Belediye Başkanı Ali Ertem, kavgalara neden olan ihalede tekrar aynı şeylerin yaşanmaması için ihaleye çıkılacak yeri iki ayrı işletme haline dönüştürerek çözüm buldu

TEPE ÇAY BAHÇESİ'NİN İŞLETMESİ İKİYE BÖLÜNECEK
18 Mart 2013 Pazartesi 08:54

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bir yıldan buyana ihalesi yapılamayan Tepe Aile Çay Bahçesi için ilginç bir çözüm buldu. Şu günlerde ihale şartnamesi hazırlanan Çerkezköy Belediyesi 'Aile Çay Bahçesi' için iki ayrı ihale yapılacak.
İKİ KEZ İHALE YAPILAMAMIŞTI
Çerkezköy Belediyesi'ne ait Tepe Emlak Konutları'ndaki aile çay bahçesi için geçen yıl iki kez ihaleye çıkılmasına rağmen bir türlü işletmesi verilememişti. İlk ihale sonucunda, aylık 16 bin 600 TL'ye verilen ancak ihaleyi alan şirketin teminatı yakma pahasına işe başlamaması sonrasında yeni bir ihale yapılmıştı. İhale prosedürleri sonucunda yaklaşık üç ay sonra yapılan yeni ihalede ise daha önce 16 bin 600 TL'ye ihaleyi alan ancak işe başlamayan firma ile işletmeciliğini yaparken süresi dolduğu için yeniden ihaleye giren firma arasında yaşanan tartışma ve kavga ihaleyi iptal ettirmişti.
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, o günlerde "Mecburen yeni bir ihale yapacağız artık. Ama bugün karar alsak birbuçuk ay sonra yaparız. Böyle böyle zaman geçiyor. Vatandaş bizden sanıyor. Oysa ihale kanunu böyle. Ayrıca teminat yüksek alamıyoruz. Yüzde 3'den fazla teminat alamadığımız için adam gelip yüksek bedel veriyor sonrada teminatını yakıyor. 250 TL buranın ihale teminatı. Bir defasında bir ihale için yüzde 30 teminat bedeli almıştık. İdare Mahkemesi iptal etti. Yüzde 3'den fazla olmaz dedi. İhale kanunu böyle yapacak hiçbir şeyimiz yok" diye çaresizliğini dile getirmişti.
ERTEM ÇÖZÜM BULDU
Yaklaşık 6 aydır ihale yapılması beklenen çay bahçesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ilginç bir çözüm buldu. Başkan Ertem, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılması beklenen çay bahçesi için yeniden kavgaların yaşanabileceğini göz önünde bulundurarak, bu kez ihaleye girecek iki firmaya alternatif oluşturacak bir çözüm getirdi. Başkan Ertem, Tepe Aile Çay Bahçesi'ni ikiye bölerek ihaleye çıkaracak. İki ayrı işletme için yapılacak ihale ile ilgili olarak şu günlerde Çerkezköy Belediyesi'nde teknik personel tarafından şartname hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ali Ertem, "İki işletme olarak ihaleye çıkacağız. Başka çaremiz yok. Nasıl olsa yine aynı kişiler ihaleye girecek. İkisi de alsın işletsin. Bizim işletmeci seçme gibi şansımız yok. Kanunlar elimizi kolumuzu bağlıyor. Aslında bu işi yapamayacak olanları eleme şansımız olmalı. Biri almış ancak yapamamış birini ihaleye almayacaksın. Ama başkalarının adına girebiliyorlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.