Tepe mevkii imara açılacak

Partisinin düzenlediği esnaf ziyaretlerinde vatandaşların sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ali Ertem, Tepe bölgesinin bir bölümünün yakın zamanda imara açılacağı bilgisini verirken, Fevzipaşa Mahallesi’ndeki okulun önümüzdeki yıl tamamlanacağını dile getirdi. Ertem ayrıca, gelen bir soru üzerine Ankara’ya gitme gibi bir düşüncesinin de olmadığını ifade etti

Tepe mevkii imara açılacak
22 Ocak 2013 Salı 08:25

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı, hafta sonları gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine devam etti. İlk olarak Ağaoğlu Sokak’ta bulunan Duru Büfe’yi ziyaret eden partililer, çevredeki esnafla da bir araya gelirken, sıkıntıları dinleyip gelen soruları yanıtladı. Ziyaretlerde AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli yer aldı.
EMLAK PİYASASINI DEĞERLENDİRDİLER
Partililer, Şimşek Gayrimenkul’ü de ziyaret ederken, firma sahibi Kadir Şimşek’le bir süre sohbet etti.  Ertem’in satışları sorması üzerine, Şimşek “Satışlar çok durgun. Yaprak kımıldamıyor” cevabını verdi. Gayrimenkul piyasasında satışların arz taleple ilgili olduğunu dile getiren Ertem, “Çerkezköy her yıl aynı oranda göç alıyor. Satışlarda fazla değişiklik olmaması lazım. Çerkezköy’de emlak piyasasında sıkıntı en fazla 6 ay sürer. Her yıl 6-7 bin kişi geliyor. Bu da her yıl 2 bin yeni konut demek” diye konuştu.
TEPE MEVKİ İMARA AÇILACAK
Şimşek, Ertem’e Tepe mevkindeki imar durumunu da sorarken, Ertem söz konusu bölgenin 1-2 aya kadar imara açılacağını kaydederek, “Tepe mevkiinde benzin istasyonuna kadar olan bölümü imara açacağız. Ancak emlakçı gibi de düşünmüyoruz. Her yer imara açılmaz. Öyle olursa şehir dağılır. Kapaklı’ya bakın. Her yer imara açılınca vatandaş gidip ucuz arsa aldı. Şu an her yer dağınık. Altyapı yok, yol yok. Bazı binaların yapımı hala devam ediyor. Biz bilinçli olarak bunu yapmıyoruz. Çerkezköy’de dağınık yapılaşma göremezsiniz. Çünkü önceden planlayıp imara açıyoruz. Bu da Çerkezköy’ün yararına oluyor. Belediye olarak önceliğimiz halk. Bu öncelikle birlikte proje ürettikten sonra imara izin veriyoruz” diye konuştu.
MODERN BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ertem ayrıca, belli bir düzen olması açısından, imara açılan yerlere müteahhitlerin girmesini istediğini de belirtirken, kendi dönemindeki binaların yüzde 80’inin yeni olduğunu ifade ederek, “Çerkezköy’ü modern bir kent yapmak için çalışıyoruz. Bağlık Mahallesi’ni de kısa süre içinde toparlayacağız” dedi. Firma sahibinin, İstasyon Mahallesi’nin durumunu sorması üzerine Ertem, “İstasyon Mahallesi’ndeki mal sahipleri yenilemeye gitmedikçe belediye olarak biz bir şey yapamayız. Mahalle çok güzel bir yaşam alanı olabilir” cevabını verdi.
FEVZİPAŞA OKULU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Partililer, ziyaretler esnasında Dostlar Kıraathanesi’ni de ziyaret ederken, buradaki vatandaşların da sıkıntılarını dinleyip yöneltilen soruları cevapladı. Vatandaşların, Fevzipaşa’daki okulun  son durumunu sorması üzerine konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Ertem, “Okul bu yıl kesin olarak yapılıyor. Bakanlık tarafından İl Özel İdaresi’ne okulun yapılması için 12 milyon TL gönderildi” şeklinde konuştu.
ANKARA NİYETİM YOK
Ertem, vatandaşlardan gelen “Ankara yolculuğu var mı” sorusuna da , “Öyle bir niyetim yok” cevabını verdi. Vatandaşların “Çerkezköy’de 6 kata izin verilirken, Kızılpınar ve Veliköy’de 8-10 kata kadar izin verilmesi” konusu ile ilgili bir soru yöneltmesi üzerine Ali Ertem, “Birleşmeden sonra bir orta yolu bulunur. Ancak, birleşme olmadan şu an konu hakkında bir müdahalede bulunamayız. 2014 Mart ayından sonra, gerekli değerlendirme yapılıp ona göre bir yol haritası izlenir” dedi. Partililer, bölgedeki diğer esnafları da gezdikten sonra programlarını sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derviş enes kır - 10 yıl önce
bu haberi okuyalı çok oldu ama halen başkanda tık yok nerede imar nerede parselasyon ali başkan gidecek yinede parselasyon yok...neredeyse bir sene oldu haydi başkan görelim...
Avatar
Ali Durmaz - 10 yıl önce
bu haber 1487 kez okundu ama nerede imar nerede başkan haydi görelim başkan.....
Avatar
derviş enes kır - 10 yıl önce
parselasyon oldu giderken, şimdi top vahap başkanda oda giderken yapacak her halde ne yapacaksa...hepsi aynı her halde