Termik santral için suyumuzu mu çalıyorlar?

Çerkezköy-Kapaklı sınırları içerisinde kurulması planlanan ve sağlığa zararları bilimsel çalışmalarla da kanıtlanan kömürlü termik santralin ihtiyacı olan soğutma suyu için sondaj çalışmalarının başladığı düşünülüyor. Halkı bilgilendirmek adına yaptıkları toplantılarda gerek Enerji Bakanlığı yetkilileri, gerekse AKP’li Milletvekilleri, kurulması planlanan termik santralin ihtiyacı olan suyu Meriç Nehri'nden getireceklerini iddia etmişlerdi. Ancak Çerkezköy Halaçlı sınırında başlatılan sondaj çalışmaları termik santralin ihtiyacı olan suyun anlatıldığının aksine Meriç Nehri'nden değil, yeraltı sularından temin edileceği yönünde yorumlara neden oldu

Termik santral için suyumuzu mu çalıyorlar?
07 Eylül 2018 Cuma 13:40

Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde kurulması planlanan kömürlü termik santral için Hallaçlı ve Çayırdere Mahallelerinde sondaj çalışmalarının başladığı iddia edildi

RAPOR GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Kömürlü termik santralin ÇED raporunda, ‘Ayvacık Barajı ve Meriç Nehri’nden getirilecek suların kullanılacağı’ maddesi yer alırken, işler raporda yazıldığı gibi yürümüyor mu? Öyle ki, Silivri’nin Çayırdere ve Çatalca’nın Hallaçlı Mahallesi’nde yaklaşık 10 farklı yerde sondaj çalışması başlatıldı. Çıkarılacak suyun kömürlü termik santralde kullanılacağı düşünülüyor.

SU SIKINTISI BAŞLAYACAK
Bölgenin kısıtlı olan yeraltı suyu, santralde yıkama ve soğutma işlemleri için kullanıldığı takdirde; zaten derinlerde olan su seviyesi daha da aşağı inecek. Sondaj çalışması yapılan bölgelerde, ihtiyaç duyulan miktarda suya ulaşmak için 80 metre derinliğe inildiği öğrenilirken; santralin kurulup sular da orada heba edilirse bölge halkı ilerleyen zamanlarda büyük bir su sıkıntısı çekecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 6 yıl önce
sağlığımızla oynayacaklar.zehir zıkkım olsun