Termik santrale karşı tek yumruk

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bölgede yapılması planlanan termik santrale karşı verilen mücadelenin siyasi bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Bizim ortak bir dile ihtiyacımız var. Çerkezköy ve Kapaklı’nın termik santrale karşı tek yumruk olarak mücadele vermesi gerekiyor” dedi.

Termik santrale karşı tek yumruk
10 Kasım 2017 Cuma 09:33

TERMİK SANTRALDEN YAKLAŞIK 1 MİLYON NÜFUS ETKİLENECEK
Çerkezköy ve Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan kömürlü termik santral ile mücadele kapsamında Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan ile Kapaklı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bölgemize yapılması planlanan kömürlü termik santral ile hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çünkü bu termik santralden yaklaşık 1 milyon nüfus etkilenecektir. Bu yüzden hep birlikte çalışacağız. Bu mücadelede Çerkezköy’ün tecrübelerinden faydalanacağız. Bu iş siyasi parti işi değildir. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği için hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY TERMİK SANTRALİ İLK KEZ 27 EKİM 2016’DA DUYDU
Toplantı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Çerkezköy’ün termik santrali ilk defa 27 Ekim 2016’da duyduğunu kaydeden Başkan Akay, “Bu termik santralin 8’de 1’lik kısmı Çerkezköy’de kalıyordu. Büyük çoğunluğu Silivri’ye bağlı Çayırdere bölgesinde kalıyordu. Biz hukuk mücadelemize başladık. Önce planlara itiraz ettik fakat itirazlarımız kabul görmedi. Hukuki mücadelemizi sürdürdük. Daha sonra bu alanla ilgili 22 Şubat 2016 tarihinde acil kamulaştırma kararı alındı. Biz kamulaştırma kararı alınan alanda bulunan Çerkezköy Belediyesi hisselerinin kamulaştırılmasına karşı dava açtık. Temmuz ayı sonu itibari ile Danıştay kamulaştırmanın durdurulması kararı aldı. Ancak öyle anlaşılıyor ki Bakanlık buna karşı önlem almış ve yeni bir yer için hazırlıklarını yapmış. Termik santralin şu anda konumlandırıldığı alanın büyük çoğunluğu maliye hazinesidir. Yani kamulaştırma maliyeti yok” dedi.
BİZİM ORTAK BİR DİLE İHTİYACIMIZ VAR
Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu iş artık Çerkezköy ve Kapaklı’nın bahçesine geldi. Termik santrallerin etki alanları yaklaşık 40 kilometredir. Bu meseleyi siyasi bir mesele olarak görmemeliyiz. Geçtiğimiz günlerde termik santral incelemesi yapmak üzere Yatağan’a gittik. Orada yaşayan vatandaşlara bir dokunduk bin ah işittik. Toplumun biraz daha duyarlı bir şekilde termik santrale karşı çıkması gerekiyor. Termik santralin zararlarını çok somut örneklerle, yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. Bizim ortak bir dile ihtiyacımız var. Bu mücadeleyi aynı noktadan yürütmeliyiz. Bizim çok sade dile termik santralin zararlarını vatandaşımıza anlatmalıyız. Önümüzdeki günlerde Elbistan Afşin’e gidip, termik santral sahası etrafında yaşayan vatandaşlara dokunup, bunun zararlarını dinleyeceğiz. Bu heyette Kapaklı’dan da bir ekip yer almalıdır.”
Açılış konuşmalarının ardından Kapaklı Belediyesi personeli tarafından kömürlü termik santralin etki alanları, zararları ve kömürlü termik santrale karşı verilecek mücadelede yapılması gerekenler konusunda sunumlar yapıldı. Toplantı sonunda Çerkezköy-Kapaklı Termik Santral ile Mücadele Platformu oluşturulmasına ve bu mücadelenin hep birlikte yürütülmesine karar verildi.   
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.