Termik santralin ÇED süreci başladı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çerkezköy ve Kapaklı sınırı dahilinde yapılması planlanan Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma-Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası Projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Termik santralin ÇED süreci başladı
22 Ocak 2018 Pazartesi 15:26

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞLADI
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, “TEKİRDAĞ ili ÇERKEZKÖY ilçesi sınırları içerisinde ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan 3X(330 MWe/337 MWm / 817 MWt) KURULU GÜÇTE ÇERKEZKÖY TERMİK SANTRALI, MADEN SAHASI, DÜZENLİ ATIK DEPOLAMA SAHASI, KIRMA-ELEME TESİSİ VE KÖMÜR STOK SAHASI projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 01/02/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya TEKİRDAĞ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve TEKİRDAĞ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
1 ŞUBAT’TA ÇTSO KONFERANS SALONU’NDA
Yapılan duyuruda da belirtildiği üzere; söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Toplantı 1 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.