Termik santrallerin yüzde 42’si zarar ediyor ​

Düşünce kuruluşu Carbon Tracker, kömürlü termik santrallere dair, “Güçsüzleşen Kömür: Kömür enerjisinin son yıllarının ekonomik ve finansal riskleri” başlıklı araştırma yayımladı. Araştırmaya göre, kömürlü termik santrallerin yüzde 42’si yüksek yakıt maliyetleri nedeniyle zarar ediyor

Termik santrallerin yüzde 42’si zarar ediyor ​
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:28

KÖMÜR SANTRALLERİ KAPATILMALI
Carbon Tracker, verilerden yola çıkarak 2030’da yeni rüzgar ve güneş enerjisinin mevcut kömür enerjisinin yüzde 96’sından daha ucuz olacağını öngörüyor ve kömür santrallerinin kapatılmasını öneriyor. Dünyada işletmede olan kömürlü termik santral kurulu gücünün yüzde 95’ini ve inşa halindeki kurulu gücün yüzde 90’ını oluşturan 6 bin 685 kömürlü termik santralin kâr analizinden bulgulara ulaşan rapor, yeni kömürlü termik santrallere ihtiyaç olmadığı ortaya koyuyor.

YENİLENEBİLİR ENERJİ
Rapora göre 2030 yılı itibarıyla, Türkiye’de yenilenebilir enerji santrallerinin kurulması kömürlü termik santrallerden daha ucuz olacak. 2022 itibarıyla ise yeni yenilenebilir enerji santralleri yeni kömürlü termik santrallerden daha ucuza elektrik üretecek

ZARAR YÜZDE 72’YE ÇIKABİLİR
Raporda, kömürlü termik santrallerin yarattığı zararın 2040 yılında yüzde 72’ye çıkabileceği de vurgulanıyor. Çin’in mevcut planlarını devam ettirmek yerine, santrallerini kapatarak 389 milyar dolar, Avrupa Birliği’nin 89 milyar dolar, ABD’nin 78 milyar dolar ve Rusya’nın 20 milyar dolar tasarruf yapabileceği de kaydedildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.