Teröre hayır kardeşliğe evet

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Meclis Üyeleri ve oda üyeleriyle birlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Ankara’da düzenlenen ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ yürüyüşüne katıldı

Teröre hayır kardeşliğe evet
19 Eylül 2015 Cumartesi 11:57

ON BİNLER ANKARA’DA BULUŞTU

17 Eylül Perşembe günü düzenlenen ve başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere on binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Meclis Üyeleri Talip Sivri, Hacı Mehmet Erdoğan ve 1. Meslek Komitesi Üyelerinden Canip Etçioğlu da yer aldı. Yürüyüşe, Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinden Nurten Pandir de destek verdi. 

TERÖRE HAYIR KARDEŞLİĞE EVET

Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet yürüyüşü için Sıhhiye Meydan'ında toplanan on binler, ellerindeki Türk Bayraklarıyla Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru yürürken, birçok vatandaş da yürüyüş için hazırlanan dev Türk Bayrağını hep birlikte taşıdı.

BU ÜLKE BİR BÜTÜNDÜR

Yürüyüşle ilgili düşüncelerini dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “TOBB’un da içinde bulunduğu 261 sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen Teröre Hayır Kardeşliğe Evet yürüyüşü, birlik ve beraberliğin vurgulanması açısından büyük önem taşıyor. Milletimiz, bu yürüyüşle birlikte hiç kimsenin bizi birbirimize düşman edemeyeceğini, bölemeyeceğini bir kez daha herkese göstermiştir. Bizler de bölünmez bütünlüğümüzün vurgulanması adına ÇTSO olarak yürüyüşe katıldık. Terör olaylarının bir an önce son bulmasını ve huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz. Bu ülke doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütündür. Bizim kardeşliğimiz arasına hiçbir kuvvet düşmanlık sokamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

BİRİNCİ MECLİS’E YÜRÜDÜLER

Yürüyüşün ardından Birinci Meclis önüne gelen on binler, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okurken, yürüyüşü düzenleyen kuruluşlar adına ortak açıklamayı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

ORTAK AÇIKLAMAYI HİSARCIKLIOĞLU OKUDU

Yürüyüşe katılan herkesin ülkenin, milletin, devletin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilendi, milletimizin kardeşliğini gösterdiler. Bugün burada olan bizler, farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Bir tarafta terör belasını hep birlikte yaşarken, toplumda her geçen gün kutuplaşma artarken, akıl ve vicdan tutulması karşısında sessiz kalamayız. İşte bu yüzden her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerinden mahşeri bir kalabalık bugün burada. Birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı alıp buraya geldik. Milletimizin kardeşliğini korumak için buraya geldik. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunu boşa çıkarmak için buraya geldik. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için buraya geldik. Huzura kastedenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek ve kırılan umutları yeniden yeşertmek için buraya geldik. Farklılıklarımıza değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık." ifadelerine yer verdi.

“TÜRK MİLLETİ TERÖRÜN KARŞISINDADIR”

Türk milletinin, terörün karşısında olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Birlik, beraberlik içinde geleceğe kararlılıkla yürümek istiyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, birbirimizin kardeşiyiz. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin… Hep birlikte Türkiye'yiz” şeklinde konuştu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun okuduğu bildirinin ardından etkinlik sona erdi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.