TESKİ'den haberimize cevap geldi

28 Eylül 2016 tarihinde yayınladığımız 'Artık Her Şey Sudan Ucuz' başlıklı haberimize Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi adına Genel Müdürü Dr. Şafak Başa imzalı bir cevap metni geldi

TESKİ'den haberimize cevap geldi
06 Ekim 2016 Perşembe 13:21

HAZİRANDA SU TARİFESİ TEKRAR BELİRLENDİ

TESKİ tarafından Dr. Şafak Başa imzalı cevap metninde şu ifadelere yer verildi: "31 Mart 2014 tarhinden sonra kurulan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 24 Temmuz 2014 tarihli Olağan Genel Kurulu'nda, 11 İlçemizin Büyükşehir olmadan önceki su fiyatları ortalaması ve maliyetler dikkate alınarak, her ilçede tek fiyat uygulamasına geçilmiş ve fiyatlar, su atık su bedeli dahil 3,00 TL olarak belirlenmiştir. Genel Müdürlüğümüz, yaklaşık 2 yıl boyunca su zammı yapmamıştır. Ülkemizde asgari ücret, enerji ve malzeme maliyetlerinin artması üzerine, TESKİ 16.05.2016 tarihli Olağan Genel Kurulunda, yıllık enflasyon oranında (9,74) 01 Haziran 2016 tarihinden geçerli olmak üzere su tarifesini tekrar belirlemiştir.

SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI GEREKMEKTEDİR

Bölgemizin su fakiri olması ve tüm su ihtiyacını yeraltı sularından sağlaması nedeniyle, suyun dikkatli ve tasarruflu kullanılması gerekmektedir. Kademe uygulaması, tasaraffu sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bir ailenin aylık ortalama su tüketimi 8 ila 10 m3'tür. Abonelerimizin 10 m3'ten sonraki kullanımları için 2. kademe fiyat tarifesi uygulanmaktadır"

28 EYLÜL 2016 TARİHİNDE YAYINLADIĞIMIZ 'ARTIK HER ŞEY SUDAN UCUZ' BAŞLIKLI HABERİMİZ

"Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)’nin su ve atıksu bedelleri vatandaşları çileden çıkardı. Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce su fiyatlarının çok daha düşük olduğunu dile getiren vatandaşlar, tarifelerde indirime gidilmesi gerektiğini savunuyor

BÜYÜKŞEHİR FAYDADAN ÇOK ZARAR GETİRİYOR

TESKİ tarafından belirlenen su ve atıksu bedelleri Çerkezköylü vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce suyu daha uygun fiyatlara kullandıklarını dile getiren Çerkezköy halkı, büyükşehir belediyesine bağlı olmanın kendilerine faydadan çok zarar getirdiğini belirtti.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ TARİFESİ

Tekirdağ, büyükşehir belediyesi olmadan önce Çerkezköy Belediyesi’nin uyguladığı su fiyatları ve TESKİ’nin şu anki tarifesi karşılaştırıldığında vatandaşların sitemi haklı çıkıyor. Çerkezköy Belediyesinin 2014 yılı su ücretleri meskende 2,37, ticarethanede 3,39, inşaat (konut) 3,07, resmi daire 2,13, fabrika (inşaat) 7,29, okul 2,13 ve bahçe-otel 2,13 olarak uygulanırken durum şimdi bundan çok farklı.

TESKİ TARİFESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet Tarifesi doğrultusunda vatandaşlardan 2016 yılında alınan ücretler şu şekilde:  Konut aboneliklerinde aylık tüketim miktarı 1-10 m3 arası olanlar su 2.19 TL, atıksu 1.10 TL olmak üzere 3.29 TL. 11-20 m3 arası olanlar toplamda 4.28 TL ve 21 m3 ve üzeri olanlar 5.27 TL.

VATANDAŞLAR İNDİRİM İSTİYOR

Vatandaşlar konuyla ilgili sitemlerini dile getirirken, “’Sudan ucuz’ diye bir deyim vardır. Bir ürünün çok ucuz olduğunu belirtmek için kullanılır. TESKİ’nin bizlerden su için aldıkları parayı görünce artık pek çok ürünün sudan ucuz olduğunu görüyoruz. Fakat bu ucuzluk ürünlerin fiyat düşüklüğünden değil, TESKİ’nin su için hazırladığı tarifelerden kaynaklanıyor. Su için ödediğimiz ücretler gerçekten çok fazla. Yetkililer bu işe bir an önce çözüm bulmalılar.” ifadelerini kullandı"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 7 yıl önce
bunun için saatleri gec yazıyorlar ıkı ayda bır on metre kupu gecsınde vatandastan fazla haksız kazanc elde edelım.