TESKİ’den 4 yılda 2 bin 25 kilometre altyapı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Tekirdağ’a 4 yılda 2 bin 25 kilometre altyapı yapıldı.

TESKİ’den 4 yılda 2 bin 25 kilometre altyapı
08 Şubat 2018 Perşembe 18:20

ALTYAPI YATIRIMLARININ MALİ DEĞERİ 500 MİLYON TL’Yİ AŞTI
TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TESKİ kurulduğu günden bugüne kadar içme suyu, atıksu ve yağmur suyu yatırımları ile Tekirdağ genelinde oldukça önemli projeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda 877 kilometre içme suyu, 1.063 kilometre atıksu ve 105 kilometre yağmur suyu altyapı imalatı yaptı. Tekirdağ halkı bu imalatlarla birlikte toplamda 2.045 kilometre sağlıklı altyapıya kavuşmuş oldu. TESKİ’nin kurulmasını takip eden yaklaşık 4 yıl gibi kısa bir süre içinde Tekirdağ için yaptığı altyapı yatırımlarının mali değeri 500 milyon TL’yi aştı.
STANDARTLARA UYGUN BİR ŞEKİLDE DEŞARJ EDİLİYOR
TESKİ altyapı imalatlarının yanı sıra arıtma tesisleri de inşa etmektedir. İnşa edilen arıtma tesisleri içme suyunu arıtarak vatandaşa sağlıklı su veriyor, atıksuyu arıtarak standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj ediyor.”
HEDEF ŞİMDİDEN AŞILDI
Açıklamada TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın da konuyla ilgili söylemlerine yer verilirken, “Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. TESKİ’nin 2019 yılı hedefi olan 2.000 kilometre altyapı imalatı yapmış olmak, yapılan yatırımlarla şimdiden aşılmış oldu. TESKİ emekçileri gece gündüz sahada aktif bir şekilde çalışarak ve vatandaşlara hizmet vermektedir.
UZUN ÖMÜRLÜ ALTYAPI TESİSLERİ
TESKİ Genel Müdürlüğü Tekirdağ’ın altyapı eksiği olan yerlerde gerekli tespitleri yaparak, çalışma yapılmasını kararlaştırıyor ve proje çalışmalarına başlıyor. Sistemli bir şekilde uzman mühendisler tarafından hazırlanan projeler uygulanıyor ve uzun ömürlü altyapı tesisleri inşa ediliyor.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
TESKİ her geçen gün nüfusu artan Tekirdağ’ın su ihtiyacına karşılık verebilmek ve yeni kaynaklar üretmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Büyük altyapı yatırımlarımızın sonuna geldik. Bu süreçten sonra daha küçük boyutlu yatırımlarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yapılan çalışmalar süresince bize destek olan ve sabır gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca bütün bu yatırımların yapılmasında daima yanımızda olan, TESKİ’ye destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a da şükranlarımızı sunarız.” ifadeleri kullanıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.