Ümraniye Rus Bayan TESKİ’nin tarifeleri tepki çekiyor

TESKİ’nin uyguladığı ‘Ücrete Tabi İşlemler’ vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Vatandaşların son isyanı, parsel sınırları içerisinde kalan kanalizasyonların temizlenmesi amacıyla çağrılan vidanjör ve kukalar için ücret alınması

Ümraniye Rus Bayan TESKİ’nin tarifeleri tepki çekiyor
08 Mart 2017 Çarşamba 20:23

SU VE KANALİZASYON İŞ MAKİNELERİ TARİFESİ



Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan ve kurulduğu günden bu yana uyguladığı ücret tarifelerinden dolayı vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) şu sıralar Ücrete Tabi İşlemler Tarifesindeki ‘Su ve Kanalizasyon İş Makineleri Tarifesi’nde yer alan ücretlerle gündemde.



VİDANJÖRE 50, KUKAYA 95 TL İSTİYORLAR



2 çeşit parsel bacasında (bahçe nizamda, bahçede; bitişik nizamda, kaldırımda) oluşan tıkanma ve taşma sorunlarında TESKİ’yi arayan vatandaşlar kanalizasyonları temizlendikten sonra ekiplerin ücret talep ettiklerini belirterek, “Vidanjör için 50, Kuka içinse 95 TL ücret talep ediliyor. Su ve atıksu için verdiğimiz paralar zaten ortada. Bu hizmetlerin ücretsiz olması gerekiyor.” siteminde bulundu.



ÜCRETSİZ BİR HİZMET VAR MI?



Tekirdağ, Büyükşehir olmadan önce bu tip hizmetlere para ödemediklerini de kaydeden vatandaşlar, “Vidanjör ve Kuka kağıt üzerinde ücretliydi ancak Çerkezköy Belediyesi çalışanları bizden bu hizmetler için para talep etmezlerdi. TESKİ kurulduktan sonra neredeyse tüm hizmetleri parayla alır olduk. TESKİ’nin ücretsiz bir hizmeti var mı merak ediyoruz?” ifadelerini kullandı.



KULLANIM HATASINDAN KAYNAKLANIYOR



Geçtiğimiz gün Çerkezköy Mahalle Muhtarları ile yaptığı toplantıda bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Bu ücreti tüm Büyükşehir Belediyeleri alıyor. Özel olarak Vidanjör ya da Kuka çağırırsanız daha yüksek ücretler ödemek durumunda kalıyorsunuz. Biz makul ücretler alarak vatandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Parsel içinde kalan kanalizasyonların tıkanmasının nedeni tuvaletlere peçete, tuvalet kağıdı gibi yabancı maddeler atılması.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaşş - 7 yıl önce
valla büyükşehir vatandaş olarak bizlere büyük kazık..kullandığımız çeşme suyu uçuk fiyatta nedir bu
Avatar
Bülent Akkoç - 7 yıl önce
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa: kanalizasyonların tıkanmasının nedeni tuvaletlere peçete, tuvalet kağıdı gibi yabancı maddeler atılması.” diye konuşmuş biz vatandaş olarak bilmiyorduk öğrenmiş olduk. Çok aydınlatıcı bir bilgi olmuş bravo. Suyun ton fiyatı benzin fiyatının üzerine çıkmış durumda siz hangi hizmetten bahsediyorsunuz.
Avatar
adal - 7 yıl önce
Tuvalete peçete ve benzeri yabancı madde atıldığı için hizmet bedeli alıyorsunuz anladık....... Peki içme suyuna ne katıyorsunuz da türkiyenin en pahalı suyunu içiyoruz.??????
Avatar
murat - 7 yıl önce
chp ye oy verenlere kesilsin neticede onlar getirdi bunları belediyenin meydanında binanın parası nasıl cıkacak sandınız