Tever: Üyelerin Oda’ya sahip çıkmalarını diliyorum

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy’de faaliyetini sürdüren yerel bir gazetenin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir haber üzerine açıklamalarda bulundu. Bahse konu haberde, Tever’in 2013 yılıda kaybettiği seçimde ‘10-0’ skoruna devamlı vurgu yapıldığını ve kendisine cevap hakkı doğduğunu savunan Tever, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemdeki hizmetlerinden bahsederek, 2013’te yapılan seçimde sadece ÇTSO Yönetim Kurulu mevcut Başkanı Süleyman Kozuva ile değil; ÇESİAD ve dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’le de mücadele ettiğini savundu

Tever: Üyelerin Oda’ya sahip çıkmalarını diliyorum
15 Eylül 2017 Cuma 19:20

BAŞKANLIK SÜRESİNCE YAPTIĞI HİZMETLERDEN BAHSETTİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Dursun Ali Tever, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimlere girip kazanmak ve kaybetmek bir neticedir. Dursun Ali Tever olarak 12 senelik ÇTSO geçmişi ve 4 sene başkanlık görevlerinde bulundum. Hayattaki bütün kavgam haksızlıklar, adaletsizlikler, yapılan istismarlara karşı durmak ve savaşmak oldu. Mühim olan, 2009-2013 dönemindeki vazife yaptığım, uğraştığım hususlardır. Borçlu olan, eksi bakiyesi bulunan sanayicilerden alınan fazla paralar, usulsüz yapılmış işlemler, Oda’ya eksik yatırılmış aidatlar gibi Oda’nın prestijini etkileyen bu gibi işleri düzelterek ÇTSO’nun kurumsal yapısını oluşturmak gibi uğraşlar verdim. Oda için mahkemelere çıktım ve tertemiz bir şekilde aklandım. Mahkemelik olanlar gerekli cezaları aldılar. Oda’da göreve geldiğimde 500 bin TL’lik borcu kapatıp 4 yılın sonunda 1 milyon 650 bin TL ile Oda’yı tertemiz teslim ettim.
2013 SEÇİMİNDE KARŞILAŞTIKLARINI ANLATTI
Gelelim 2013 yılındaki seçim çalışmalarına... Seçimde mücadele ettiğimiz grup ÇESİAD. ÇESİAD’çı olduklarını nereden anladık? Meclise girenlerden...
ÇESİAD kimin kuruluşu? FETÖ’nün sanayi üst kuruluşu olan TUSKO’nun. İlçedeki kurumu olan ÇESİAD yapılanmasıyla faaliyetlerini sürdüren bir teşkilat...
Üyeleri hakkında basından takip ettiğimiz kadarıyla; üyesi olup kuruluşunda vazife yapan başkan, başkan yardımcısı ve üyeleri, kaçanlar, yargılananlar, korunanlar, yargı süreci devam edenler...
Maalesef bu seçimde eski (kaybetmiş) Belediye Başkanı’nın gimayesinde, gölgesinde, top yekün seçimdeki faaliyetlerine şahit olduk. 15 Temmuz FETÖ başarısız darbe girişimi sonucunda, her kurumda örgütlenen (askeriye, adalet, eğitim, sağlık, polis teşkilatı, odalar, kamu kurumları) gerçekleri bugün daha iyi anlıyoruz.
SANAYİ ODASI’NA BAŞINDAN BERİ DESTEK VERDİM
2017 seçimlerine ben de girmek ve mücadele etmek istiyordum ama kararımdan vaz geçtim. Çünkü, tarafı olduğum Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulmasına başından beri destek verdim. Kuruluşu uzun uğraşlar ve mahkeme kararları ile kabul edilen Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret Odası’ndan ayrılma noktasına gelmiştir. Bütün sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkürler.
TEVER DE ‘BASKIN SEÇİM’ DEDİ
2017’de yapılacak seçimlerde 1 Ekim Pazar tarihinde baskın bir seçim kararı alınmıştır. Sürenin bu kadar kısa tutulması etik bir hareket değildir. ÇTSO yönetimine ve meclisine yakıştıramadım. Rahmi Yılmaz’ın basın açıklamasında Oda’dan liste verilmediğini ve zorluk çıkarıldığını gördüm. Yönetimin bunu engellemesi doğru bir hareket değildir.
ÜYELERİN ODA’YA SAHİP ÇIKMALARINI DİLİYORUM
2017’de yapılacak seçimlerde ticaret erbaplarından seçilecek gruplardaki adayların geçmişlerini iyi irdelemelerini, araştırma yapmalarını ve Oda’ya sahip çıkmalarını rica ediyorum. FETÖ’cü bildiklerinizden uzak durun. Bu FETÖ’cüler sessiz bir şekilde beklemedeler. Seçime girerken tüm ümidim FETÖ tarafı olmayan temiz bir yönetimin iş başına gelmesidir. Adayla FETÖ’cü ise oyunuzu ona göre değerlendirin. Hayırlı seçimler diliyorum.
 
 
 

 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.