TGK Başkanı Nuri Kolaylı Tekirdağlı gazetecilerle buluştu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Şevket Erzen, Çorlu Gazeteciler Derneği’nin daveti ile Çorlu ve Tekirdağ’a geldiler. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Tekirdağ ve İlçelerindeki gazetecilerle bir araya gelen Başkan Kolaylı ve BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, gazetecileri bilgilendirip soruları yanıtladılar.

TGK Başkanı Nuri Kolaylı Tekirdağlı gazetecilerle buluştu
30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:21

Çorlu Gazeteciler Derneği’nin daveti üzerine Çorlu ve Tekirdağ’a gelerek gazetecilerle bir araya gelen Kolaylı, Arslan ve Erzen Çorlu Gazeteciler Derneği’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
GAZETE TEMSİLCİLERİ KATILDI
Çorlu’nun yanı sıra Ergene, Çerkezköy, Şarköy ve Marmara Ereğlisi’nden gelen gazetecilerin katılımıyla Çorlu Gazeteciler Derneği’nde gerçekleştirilen toplantının ardından günün ikinci toplantısı Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Tekirdağ TSO Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ il merkezinde yer alan günlük gazetelerin sahipleri, Yazı İşleri Müdürleri ile temsilcilerinin yanı sıra Malkara, Çorlu, Çerkezköy ve Muratlı’da yayımlanan gazetelerin temsilcileri de katıldılar.
BİK ÇALIŞMALARI ANLATILDI
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı`nın konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgiler vermesi ve gazetecilerin sorularını yanıtlaması ile başlayan toplantıda daha sonra BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan BİK’in çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler verdi.
TÜRKİYE’NİN EN FAZLA MESLEK ÇALIŞANINA SAHİP ÇATI KURULUŞUYUZ
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı  “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8 meslek federasyonunun bir araya gelmesi ile oluştu. Türkiye’nin 7 bölgesinde kurulan gazeteci federasyonunun yanında bir de Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu var. Konfederasyonumuza 78 ilden meslek örgütümüz üye. Bu üyelerimizden bir tanesi de Çorlu Gazeteciler Derneği. Bu alanda Türkiye’nin en fazla meslek çalışanına sahip çatı kuruluşuyuz” dedi.
Kolaylı, Çorlu Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde Çorlu’da gerçekleştirdikleri toplantının ardından Tekirdağlı gazeteciler için de Tekirdağ’da bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Kolaylı’nın ardından söz alan BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, 2 dönemdir BİK Yönetim Kurulu’na yerel gazetelerini temsilen seçildiğini kurulun 36 üyeden oluştuğunu 6 kişilik Yönetim Kurulu olduğunu kaydetti.
BİK’in işleyişi ve çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Arslan geride kalan görev süresi içerisinde gazetelerin menfaatine olacak şekilde hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Mevcut durumu korumak istediklerini ve kazanımlardan bir adım dahi geriye gitmek istemediklerini belirten Arslan, gazetelerin onaylattıkları defterler, sütun santim hesaplamalarındaki düzenlemeler, vasıflı personel ile ilgili bilgiler ve sarı basın kartı konularında Tekirdağlı gazetecilere bilgiler verdi.
Arslan ve Kolaylı yaptıkları bilgilendirmelerin ardından gazete temsilcilerinin basın ilan kurumunun resmi ilan ve reklamları konusundaki sorularını da yanıtladılar.
Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, düzenlenen toplantıya katılım gösteren gazeteciler ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Şevket Erzen’e teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.