THK’nin kuruluşu Çerkezköy’de kutlandı

Türk Hava Kurumu’nun 94.kuruluş yıl dönümünü Çerkezköy’de kutlandı. Türk Hava Kurumu (THK) Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Başkanvekili Sadık Gürsoy, “Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak faaliyetlerimiz aksamadan devam etmektedir. Türk Hava Kurumu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’ni kurduk. Burada gençlerimize ücretsiz olarak planör, paraşüt, yelken kanat, yamaç paraşütü ile model uçak kursları veriliyor” dedi.

THK’nin kuruluşu Çerkezköy’de kutlandı
19 Şubat 2019 Salı 10:56

FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
 Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan kutlamada Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkanvekili Sadık Gürsoy, Türk Hava Kurumu’nun 16 Şubat 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulan, Cumhuriyet'in en eski ve köklü önemli kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak faaliyetlerinin aksamadan devam ettiğini kaydetti.

GENÇ KANATLAR HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Türk Hava Kurumu’nun 94.kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de kutlandı. Kutlamalar kapsamında Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanlığı yönetimi Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkanvekili Sadık Gürsoy “Türk Hava Kurumu önderliğinde 2008 yılında başlayan ve bir gönüllülük hareketi olan “ Genç Kanatlar Topluluğu” Tüm ülke genelinde Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda havacılığın tanıtılması, havacılığa gönül vermiş gençlerin bir çatı altında toplanması ve sosyal sorumluluk projelerinin ​gönüllülük esasıyla yürütümü ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktadır. Türk Hava Kurumu’nu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla kurulan ve yaşları 11 ila 22 yaş arasında değişen Genç Kanatların sayısı 6 bine yakındır” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.