Ticaret erbabının %77'si ÇTSO'dan memnun

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın ISO 9000 Kalite Yönetim Sisteminin bir gereği olarak vatandaş memnuniyetini ve kurum çalışanlarının memnuniyetini ölçmeye yönelik yaptığı Müşteri Memnuniyeti Anketi sonuçlarına göre, ticaret erbabının %77'si Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndan memnun.

Ticaret erbabının %77'si ÇTSO'dan memnun
05 Eylül 2007 Çarşamba 08:32

Yaptırılan anket çalışmasıileilgilibilgi veren Ç.T.S.O. Genel Sekreteri Selma Uğurlu, "Bu anket çalışmasında soruların tespiti ve değerlendirilmesi bağımsız bir kuruluş tarafından yapılmıştır. İstatistik esasına dayalı olarak %95 güven aralığında, kurumumuz üyeleri içerisinde 385 farklı esnaf ve sanayiciye anket uygulanmıştır. Esnaflar toplam 38 alt kategoride, sanayiciler ise 17 alt kategoride ele alınmıştır. Mesleki gruplar, üye toplam sayısı içerisinde, sayısal ağırlıkları nispetinde oranlandırılmıştır. Anketi gerçekleştiren anketörler yine kurum dışından seçilmiştir" dedi.

Yapılan çalışma ilei ilgili bilgi veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Selma Uğurlu şunları söyledi:

ISI 9000 KALİTE BELGESİ ALDI

"Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak 6 ayı aşan uzun çalışmalar neticesinde ISO 9000 Kalite Belgesi almaya hak kazanmış durumdayız. Kurduğumuz ISO 9000 Kalite Yönetim Sisteminin bir gereği olarak, vatandaş memnuniyetini ve kurumumuz çalışanların memnunuyetini ölçmeye yönelik olarak yılda bir kez anket uygulanmaktadır. Yapılan anket neticelerini değerlendirerek, yapılacak iyileştirmeleri belirlemek ve uygulamak üzere kurumumuzun tüm çalışanları kendilerine düşeni yapmaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kurumsal çalışmamlarımızda şeffaf olduğumuz anlayışını özellikle vurgulamak istiyoruz. Bugün de bu basın açıklaması ile değerli Çerkezköy ve Saray'da bulunan ticaret ve sanayi erbabına daha iyi hizmet etme yönünde gerçekleştirdiğimiz Müşteri Memnuniyeti Anketi sonuçlarını aktarmak istiyoruz.

BAĞIMSIZ KURULUŞ YAPTI

Gerçekleştirilen bu anket çalışmasında soruların tespiti ve değerlendirilmesi bağımsız bir kuruluş tarafından yapılmıştır. İstatistik esasına dayalı olarak %95 güven aralığında, kurumumuz üyeleri içerisinde 385 farklı esnaf ve sanayiciye anket uygulanmıştır. Esnaflar toplam 38 alt kategoride, sanayiciler ise 17 alt kategoride ele alınmıştır. Mesleki gruplar, üye toplam sayısı içerisinde, sayısal ağırlıkları nispetinde oranlandırılmıştır. Anketi gerçekleştiren anketörler yine kurum dışından seçilmiştir. 385 kişi üzerinde, 9 grup altında 22 adet soru ve öneriler bölümünden oluşan anket çalışmasının ham verileri bilgisayar ortamında girilerek, istatistik programı SPSS ile değerlendirilmiştir.

HEYECAN VE GURUR VERİYOR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda kurula olan ISO 9000 Kalite Yönetim Sisteminin gereği olarak uyguladığımız bu tür anketler bizlere ayrıca heyecan ve gurur vermektedir. Yönetimimiz, üyelerimize hizmeti her türlü çabanın önünde görmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üyelerimizin memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımızı artırarak devam edeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Yapılan dış müşteri anketi çalışması kapsamında ankete katılan üyelerimizin çalışan adedi, kuruluş türü, odamızdan aldıkları hizmetler ve oda ile iletişim şekilleri, çalışanları üyelere verdiği hizmetin algılanmasına yönelik sorular ve üyelerin önerileri bulunmaktadır. Örnek bir Ticaret ve Sanayi Odası olma yönünde, kurduğumuz ISO 9000 Kalite Yönetim Sisteminin bir gereği olarak üyelerimize uygulanan anket çalışmalarımızın sonucunu kamuoyuna açıklamayı, kurumsal sosyal sorumluluğumuzun bir göstergesi olarak uygun gördük.

ÜYELERİMİZ MEMNUN

Yapılan anket neticesinde değerlendirmeler, 100'lük bir değerlendirmeye dönüştürülmüş olup memnuniyeti ölçmeye yönelik soruların cevapları, ortalamaların ortalaması olarak tek bir puana çevrilmiştir. 2007 yılı itibariyle 'Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Hizmetleri'nden Üyelerin Memnuniyeti Ortalaması 77 puan olarak tespit edilmiştir.

HİZMETLERİMİZ SÜRECEK

Anket neticesinde iyileştirmeye açık yönleremizi tespit ederek, hangi çalışmalara daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğini tespit etmiş durumdayız. Anket çalışması alınan netice, üyelerimizin odamızın çalışmalarından memnuniyetinin tatminkar bir düzeyde olduğunu ifade etmektedir. Ancak bu memnuniyet düzeyini daha yukarı seviyelere çekebilmek adına tüm çalışanlarımızın azim ve kararlılığını belirtmek istiyoruz. Sürekli gelişim yönünde başta üyelerimiz olmak üzere ilişkilerimizi sürdürdüğümüz tüm yapdaşlarımızın destek ve inançlarını hep yanımızda görmek bizleri yüreklendirmektedir.

Üyelerimize hizmet etme yönünde çalışmalarımız, bugünden sonra da tüm samimiyetimiz ve gayretimizle sürdürülecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.