TİCARET ODASI'NDAN K BELGESİ DUYURUSU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlar (Kamyonet vb) ile yapılan taşımacılık faaliyetleri için alınacak 'K yetki belgeleri' için 31.12.2012 tarihine kadar yüzde 85 indirim bulunduğu bildirildi

TİCARET ODASI'NDAN K BELGESİ DUYURUSU
23 Haziran 2012 Cumartesi 09:38

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 'K yetki belgeleri' ile ilgili duyuruda bulundu. ÇTSO Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada "Yürürlükte bulunan Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlar (kamyonet vb) ile yapılan taşımacılık faaliyetleri için alınacak K* yetki belgeleri için 31.12.2012 tarihine kadar % 85 indirim bulunmaktadır."denildi.
K BELGESİ ZORUNLU
ÇTSO Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi: "4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve 25.02.2004 tarihli ve 25384 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince ticari maksatla (nakliyecilik) veya kendi iştigal konusu ile ilgili olarak taşımacılık faaliyetlerinde bulunan şahıs–şirketlere yetki belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Yürürlükte bulunan Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yüklü ağırlığı 3,5 tondan düşük araçlar (kamyonet vb) ile yapılan taşımacılık faaliyetleri için alınacak K* yetki belgeleri için 31.12.2012 tarihine kadar % 85 indirim bulunmaktadır."
YEN K BELGELERİ FİYATLARI
Açıklamada yapılan indirime göre K belgelerinin fiyatlarına da yer verildi. Buna göre yeni K belgeleri fiyatları şöyle:
K1 Yetki Belgesi : 15.705,00 TL
K1* Yetki Belgesi : 2.355,00 TL
K2 Yetki Belgesi : 7.852,00 TL
K2* Yetki Belgesi : 1.178,00 TL
K3 Yetki Belgesi : 7.852,00 TL
Taşıt Kartı Ücreti: Araç Başı 74,00 TL + 50,00 TL + Araç Sayısı Kadar 10,00 TL’dir.
İDARİ PARA CEZASI VAR
K belgesi almayanlar için idari para cezası uygulanacağı belirtilen açıklama şöyle devam ediyor: "K Belgesi olmadan; gerek ticari amaçlı (K1,K1* veya K3) gerekse kendi malını taşısın (K2,K2*) eğer mevcut olan aracı veya araçları ilgili yetki belgesinde kaydı yoksa veya hiç K belgesi almamışsa 2.426,00 TL İdari Para cezası uygulanmaktadır. K Belgesindeki Araç satışı itibariyle en geç 1 ay içinde bildirilmemesinin cezası 5 Uyarma (370,00 TL Uyarının paraya çevrilmesi ) ödemenin yapılması halinde uyarma kaldırılır. K Belgesinde kayıtlı bulunan araç satışı yapıldıktan sonra 2 ay içinde araç eklenmemesi durumunda yetki belgesi uyarma işlemi gerçekleşmeden K belgesi iptal olur. (27.02.2006 tarihine kadar başvuruda bulunan ve alan K1 Yetki belgesi sahibi Gerçek kişiler araç satışlarını yapmış olup hiç aracı kalmasa bile yetki belgesi geçerlilik tarihine kadar devam eder ancak vergi mükellefiyeti aktif olmalı yada 1 yıldan fazla vergi mükellefiyetini Terk etmemiş olmalıdır.) K1 Yetki Belgesi sahibi Tüzel kişilikler (Şirketler için) araç tekillik şartını yani (1 Kamyon veya Kamyonet veya 1 Çekici+ 1 Dorse) olarak mevcut K1 yetki belgesinde kayıtlı olmalıdır. K1 Yetki Belgesi Sahibi Şirketler ODY veya ÜDY Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları veya ODY veya ÜDY Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahibi Kişileri İstihdam Etmelidir. ODY veya ÜDY Belgesinin olmamasının Cezası Araç Başı 680,00 TL’dir."
İSTİAP HAKLARI
Duyurunun son bölümünde araç istiap haklarıyla ilgili bilgi verildi: "K1 Yetki Belgesi sahibi Şirketler 75 Ton İstiap haddi kapasitesini sağlaması şarttır. K1 Yetki Belgesi'nin 30.04.2007 tarihinden önce alanlar için 25 Ton Asgari kapasite, araç yaş şartı ve sermaye şartı aranmayacaktır. Yeni K1 Yetki Belgesi alacak şahısların yukarıda yazan şartları yerine getirmesi şarttır. K Belgesi sahibi tüzel veya gerçek kişilerin Karayolu Taşıma Yönetmeliğini okuması kendilerinin yararına olacaktır. Üyelerimize ve ilgililere önemle duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.