Tinerciler camiye dadandı

Fevzipaşa caddesi üzerinde bulunan Er-kaynak Camiine tinerciler dadandı. Son 4-5 aydır caminin alt katında bulunan kullanılmayan boş lojmanı mesken tutan yaşları 18-20 arasında değişen tinercilerin hem çevreye zarar verdikleri hem de cami cemaatini korkuttukları ifade edildi

Tinerciler camiye dadandı
24 Temmuz 2015 Cuma 17:41

 CAMLARI KIRARAK İÇERİ GİRİYORLAR

Tinercilerin yeni mekanı Gazi Osman Paşa mahallesi Fevzipaşa caddesi üzerinde bulunan Er-kaynak cami oldu. Konu hakkında açıklama yapan Er-kaynak cami imam hatibi İlhan İlke, “Son beş ay içerisinde camimizin alt katında bulunan ve içinde oturan olmayan ancak lojman olarak kullanılan yere tinerci ve balici tabir edilen 18-20 yaşlarında birkaç genç camları kırarak içeri giriyor ve yatıyorlar. Aynı zamanda çevreye zarar vererek hem cami cemaatini korkutuyorlar hem de kurs öğrencilerine kötü örnek oluyorlar” diye konuştu.

ÇEVREYİ DE RAHATSIZ EDİYORLAR

Şahısları uzaklaştırmak istediğinde kendisine hakaret ve tehditlerde bulunduklarını ifade eden İlke, “Birçok kere hakaret ve tehdide maruz kaldım. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verdikten sonra buradan uzaklaştırılan gençler daha sonra yeniden camiye gelerek çevreyi rahatsız ettikleri gibi lojman kısmında kalmaya devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTEDİ

Yetkililerden konu hakkında biran önce çözüm bulunmasını isteyen İlhan İlke, “Bu şahıslar lojmanımızı adeta mesken tuttular. Durumdan rahatsız olan çoğu cami cemaatimi tedirgin oldukları için camiye dahi gelemez oldular. Yetkililerden bu konuya biran önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.