Tını Müzikten ziyaret

Tını Müzik Kültür ve Sanat Evi Derneği bünyesinde müzik faliyeti sürdüren Zeynel Gündoğdu ve Zafer Kara gazetemizi ziyaret ederek Dernekleri ve kendileri hakkında bilgi verdiler

Tını Müzikten ziyaret
28 Mayıs 2016 Cumartesi 15:42

Halk Müziği ve Özgün müzik alanında solistlik yapan birde albümü bulunan Zafer Kara bölgemizde de sahne alan bir müzisyen. Zeynel Gündoğdu ise Çerkezköy, Saray ve Kapaklı Halk Eğitim merkezlerinde bağlama, gitar, ney çalmak isteyenlerin yakından tanıdığı öğretici bir müzisyen.
 
 
Bölgemizde etkin olarak müziğin içinde olmalarının getirdiği güzellikleri ve zorlukları bizimle paylaşan Gündoğdu ve Kara; küçük yaştan itibaren içerisinde bulundukları müzisyenlikle ilgili olarak, gönül vermeyenlerin bu meşakatli yolda yürüyemeyeceğini ifade ederek ‘Çok zevkli, insanlarla iç içe olunan fakat maalesef ekonomik olarak karşılığı olmayan bir sektördeyiz. Sabahtan akşama öğrencilerimizle müzik severlerle birlikte oluyoruz. Sürekli bir koşuşturmanın içerisindeyiz. Bizlerin en büyük kazancı müzik severlerden gördüğümüz taktir ve güleryüz.’ dediler.
 
 
Halk Müziği ve Özgün Müzik alanında bölgemizde sahne alan 1. Albümünde Yeter Artık ve Yar adlı parçalarına albüm çeken ve 2. Albümü için yoğun bir çalışma içerisinde olan Zafer Kara ise müzik severlerden özellikle sosyal medyada destek istediğini ifade ederek, ‘Bilindiği gibi artık eskisi gibi kaset satma şansımız yok. Sadece sahne aldığımızda ve youtube gibi sitelerden olan takiplerimizde bize maddi anlamda dönüş oluyor. Müzik severlerden bu konuda özellikle destek bekliyorum.’dedi.
 
 
Tını Müzik Kültür ve Sanat Evi Derneği olarak Halk Müziği korosu oluşturduklarını belirten Gündoğdu ve Kara müzik severlerin Kapaklı’da bulunan dernek binasına gelerek bu faliyetin içerisinde bulunabileceklerini ifade ettiler.
 
Birçok enstrüman çalmasının yanı sıra bu enstrümanların eğitiminede veren Zeynel Gündoğdu, ‘müzik severler Halk Müziği koromuzla ilgili benimle temas kurabilirler, telefon numaram 0555 5620426’ dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynel Gündoğdu - 8 yıl önce
Basın emekçilerimize müziğe ve sanata gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Avatar
murat kahvecioğlu - 8 yıl önce
Zeynel Hocamı takdir ediyorum. Müziğe emek veren insanlar.