TKA'dan proje hazırlama eğitimi

Trakya Kalkınma Ajansı "2011 Mali Destek Programları'na Hazırlık Amacıyla Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" vermeye başladı.  Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak eğitimin 2 gün boyunca teorik olarak yapılacağını söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı İsmail Tutlupınar, 13-14-15 Haziran tarihlerinde ise uygulamalı eğitim verileceğini söyledi.

TKA'dan proje hazırlama eğitimi
03 Haziran 2011 Cuma 00:00

Bölgesel kalkınma amacıyla kurulan Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) proje eğitimlerine hız verdi. Çerkezköy'de yeni bir eğitim başlatan Trakya Kalkınma Ajansı, 5 günlük eğitimin 2 gününde teorik, 3 gününde ise uygulamalı eğitim verecek. Eğitimlerin teori bölümü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda başladı. Eğitime katılan Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı İsmail Tutlupınar, teori eğitimin ardından 13-14-15 Haziran tarihlerinde ise uygulamalı eğitim yaptıracaklarını kaydetti.
TEORİ EĞİTİMİ 2 GÜN SÜRECEK
Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) tarafından "2011 Mali Destek Programları Hazırlık Amacıyla Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" yapılmaya başladı. Eğitimlere özel sektör ve sivil toplum örgütlerinde temsilciler katıldı. Yoğun bir katılımın gözlendiği eğitimler Öğretim Görevlisi Oğuz Demir ve Takya Kalkınma Ajansı Uzmanı İsmail Tutlupınar tarafından veriliyor. Proje eğitimlerinin ilk ayağında teori eğitimleri verilmeye başlandı. İki gün sürecek eğitimin ardından 10 günlük bir ara verildikten sonra 13-14-15 Haziran tarihlerinde bu kez 'Uygulamalı eğitim' verilecek. Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı İsmail Tutlupınar, proje hazırlığı içerisinde olan Çerkezköylülere bu projeleri nasıl hazırlayacaklarını önce teori olarak daha sonrada örnek projeler ışığında uygulamalı olarak göstereceklerini söyledi.
EĞİTİMLELR İKİ GÜN SÜRECEK
Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TKA) 2011 Mali Destek Programları kapsamında rekabet gücünün artırılmasına yönelik olarak gerek kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve gerekse kar amacı güden kuruluşlar için mali destekler olduğu gibi, aynı zamanda Küçük Ölçekli Altyapı başlığı altında Kamu Kurum Kuruluşları, yerel yönetimler, Mahalli İdare Birlikleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Siteleri de mali destek için proje hazırlayabileceğini anlatan Tutlupınar, eğitimlerin amacının daha çok sayıda proje başvurusunu sağlamak ve mali destek programından yararlananların sayısının artırılması olduğunu söyledi. Teori eğitimlerinde "Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı" hakkında genel bilgiler verildikten sonra rekabet gücünün artırılması, altyapı planlı gelişiminin sağlanması, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve sosyal yapı ve beşeri sermayenin geliştirilmesine yönelik alanlarda katılımcılara bilgiler verildi.
PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
İlgili mali destek programından faydalanmak maksadıyla başvurular için TKA tarafından belirlenen formata uygun bir proje hazırlamak gerektiğinin altını çizen TKA Uzmanı Tutlupınar, bölgemizin ve kurumlarımızın kıt kaynaklar nedeniyle hayata geçiremedikleri projeler konusunda gelişimin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Öğretim Görevlisi Oğuz Demir'in büyük bir bölümünde konuştuğu teori eğitiminde TKA'nın mali destek programları ve kaynakları hakkında da detaylı bilgiler veriliyor. Katılımcılara, bu kaynaklardan yararlanmaları için hangi şartlarda proje hazırlamaları gerektiği en ufak ayrıntısına kadar anlatıldığı eğitimde başvuru sahiplerinde aranan şartlar ve proje aşamaları ile uygulamalarına kadar bilgiler veriliyor. Katılımcıların gerek hazırladıkları gerekse hazırlamayı planladıkları projelerle ilgili sorularına yanıt da bulduğu eğitimlerin ilk gününde en fazla mali kaynakların çeşitliliği üzerinde duruldu.
MALİ KAYNAK MİKTARLARI
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak mali kaynakla ilgili olarak 13.5 milyon TL kaynak ayrıldığını belirten Uzman Tutlupınar, "Geçen ay yapılan açıklamada hibe destek programı kapsamında KOBİ'lerin kar amacı güden projelerine 9, kar amacı gütmeyen projelerine 2 milyon TL olmak üzere 11 milyon TL destek verilecek. 13.5 milyon TL'lik bütçenin geri kalan 2.5 milyon TL'si ise sosyal projelere ayrıldı. TKA'nın Mali Destek Programı'na; kar amacı gütmeyenlere yönelik program kapsamında sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları bunların belediyeler, mahalli idareler, muhtarlıklar özellikle köy muhtarlıkları gibi kamu kurumları başvuruda bulanabilecek. Programa 3 Aralık tarihine kadar başvurular devam edecek" diye açıklama yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.