Toprak: Bugün, çiftçinin buruk günü olarak tarihe geçecektir

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ve bu özel günde aldıkları bir vefat haberi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

Toprak: Bugün, çiftçinin buruk günü olarak tarihe geçecektir
15 Mayıs 2015 Cuma 17:50

 “BU GÜN 1984’TEN BERİ KUTLANIYOR”

Öncelikle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün tarihçesine değinen Toprak; “IFAD yani Uluslararası Çiftçi Kuruluşu 1946’da Fransa’da Paris’te kurulmuş. 1972’de de Türkiye IFAD’a üye olmuştur. 1984’te de Hindistan’da yapılan bir genel kurulda da IFAD’ın kuruluşu olan 14 Mayıs, Dünya Çiftçiler Günü olarak ilan edilmiş ve o günden beri de çeşitli etkinliklerle, bir bayram havasında 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK ÇİFTÇİSİNİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Sorman’ın vefat haberini aldıklarını ve bu kayıptan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Toprak; “Fakat biz bu mutlu günümüzde kötü bir haber aldık. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Sorman vefatını öğrendik. Bu bize çok büyük bir acı hissettirdi. Biz bayramımızı unuttuk. Bugün bizim acı günümüz oldu. Çünkü Nuri Sorman ağabeyimiz, 20 yıl Ziraat Odalarında görev yapmış olan, çiftçimize çok büyük katkılarda bulunan, çok güzel projelere imza atan bir ağabeyimizdi. Bundan 4 gün önce yapılan genel kurulda tekrar yönetim kuruluna seçildi ama masasına oturamadan, bir proje üretemeden bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Sayın Nuri Sorman Ağabeyimizin öncelikle ailesine ve yakınlarına canı gönülden başsağlığı diliyorum. Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin başı sağ olsun diyorum. Türk çiftçisinin başı sağ olsun diyorum. Muhterem bir ağabeyimizi toprağa vermiş bulunuyoruz. Bu bayrama denk gelen acı, çiftçinin buruk günü olarak tarihe geçecektir. Saygılar sunuyorum.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.