Toprak: Çiftçiler, sahibi oldukları tarlanın kiracısı oldu

Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayları Arslan Ateş ve Halil İbrahim Kart, Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ile birlikte Ziraat Odası Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Toprak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Hasan Toprak, hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirerek, “Çiftçiye kredi veriyorlar. Bize kredi vermeyin, ürünlerimize para verin. Ürünlere para verilmedikten sonra çiftçimiz bu kredileri nasıl ödeyecek? Borçları kapatmak için tarlasını satan çiftçiler var. Çiftçiler, sahibi oldukları tarlanın kiracısı oldu.” dedi.

Toprak: Çiftçiler, sahibi oldukları tarlanın kiracısı oldu
06 Haziran 2018 Çarşamba 18:19

EKONOMİ DUVARA TOSLADI
Ziyarette açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arslan Ateş, “24 Haziran’da bayramı yaşayacağız. Genel başkanımız ne kadar dinlenirse oyumuz o kadar artacaktır. Bu şartlar altında Tekirdağ’dan vekili çıkarabileceğimize inanıyorum. Biz, 7 adayımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyasete yeni bir soluk, bakış açısı gerekiyor. Her seçimde ‘Bizi tek başımıza iktidara getirin, bu sefer çözüm bulacağız’ diyorlar. Gelinen nokta, döviz kontrol edilemiyor, ekonomi duvara tosladı. Ülke hiç iyiye gitmiyor.” dedi.

DAHA ÖNCE YAPAMADIKLARINI İTİRAF EDİYORLAR
Hükümetin şimdiye kadar istediği gibi at koşturduğunu ifade eden Ateş, “4 yıl daha iktidarda kalırlarsa geçmişte yapamadıkları şeyleri yapacaklarını söylüyorlar. Bu, daha önce yapamadıklarının itirafıdır.” dedi. Siyaset yapan tek başkanın Saadet Partisi Genel Başkanı olduğunu kaydeden Ateş, diğer liderlerin polemik yapmakla yetindiklerini belirtti.

ŞOFÖRÜN DEĞİŞME ZAMANI GELMİŞTİR
Yönetimde nefret dilinin hakim olduğunu da sözlerine ekleyen Arslan Ateş, “İnsanları hastalığa razı etmişler, şimdi de ölümle tehdit ediyorlar. Nefret dili ortadan kaldırılıp sevgi diline geçme, halkı kucaklayan bir siyaset anlayışına başlama zamanı geldi. Farklılıklar olabilir ama hepimiz aynı otobüsteyiz. Arka koltuğumdaki adamla neden kavga edeyim? Ancak görünen o ki; şoför otobüsü uçurumdan aşağı atmak üzere. Onun sağlığı ve bizim sağlığımız için şoförün değişme zamanı gelmiştir” dedi.

TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ
Çiftçinin halinin içler acısı olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, “Eti, hayvanı, samanı ithal etmekle olmuyor. Taşıma suyu ile değirmen dönmez. Projeleri yoksa bıraksınlar bu işi.” diye konuştu.

BAKANLIKTAKİLER BUĞDAYIN NEREDE YETİŞTİĞİNİ BİLMİYOR
Hükümetin tarımı ve çiftçiyi unuttuğunu ifade eden Ziraat Odası Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Toprak ise “Samanımıza kadar ithal eder duruma geldik. Bakanlıkta buğdayın toprakta mı yoksa ağaçta mı yetiştiğini bilmeyen insanlar var. Hiçbir şeyden haberleri yok. Anlamıyorlar bu işten. Orada çalışan birkaç kişinin kafasına göre yürütülüyor işler.” dedi.

MUHALİF DEĞİLİM, ÇİFTÇİ HAKLARINI SAVUNUYORUM
Kimseye muhalif olmadığını, çiftçilerin haklarını savunmak için yapmış olduğu sert konuşmalardan dolayı pek de sevilmediğini söyleyen Toprak, “Çiftçiye kredi veriyorlar. Bize kredi vermeyin, ürünlerimize para verin. Ürünlere para verilmedikten sonra çiftçimiz bu kredileri nasıl ödeyecek? Borçları kapatmak için tarlasını satan çiftçiler var. Çiftçiler, sahibi oldukları tarlanın kiracısı oldu.” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.