Trafik canavarı asıl kimler?

Çerkezköy İlçe Trafik Büro ve Denetleme Amirliği tarafından Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi 11-F Sınıfı öğrencilerine Trafik Dersi verdi.

Trafik canavarı asıl kimler?
30 Mayıs 2008 Cuma 00:00

Temel trafik kuralları ve cezaları hakkında bilgilendirme yapan İlçe Trafik Müdürlüğü Polis Memuru Cahit Karakelle, trafik canavarının kurallara uymayan sürücüler ve onlara göz yuman görevliler olduğunu kaydetti.

Halit Narin METEM Muhasebe Bölümü Öğretmeni Serap Aslan'ın öncülüğünde Toplum Hizmeti Çalışması kapsamında 11-F sınıfı öğrencilerine trafik kuralları ve cezaları hakkında bilgiler verildi.

TRAFİK CANAVARLARI KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLER VE ONLARA GÖZ YUMAN GÖREVLİLERDİR"

İlk olarak trafik kuralları hakkında bilgi veren İlçe Trafik Polis Memuru Cahit Karakelle ,"Trafik, yaya ve taşıtların yollardaki durum ve hareketleridir. Taşıt sayısının artması, yıllar yılı yolların dokusunu ve izlediği hatları değiştirdiği gibi, yerleşim merkezlerinin görünümünü ve yaşam biçimini de değiştirdi. Artan trafik yoğunluğu, güvenlik, rahatlık ve ulaşım kolaylığı sorunların çözümlenmesini de beraberinde getirdi. Trafik mühendisleri bu problemlerin çözümü konusunda yıllarca çaba harcadılar. Daha çok ve çok şeritli yollar inşa edildi ve daha yüksek hızlarda sürüşler için yollar yeniden biçimlendirildi. Ancak, bu yolları diğer taşıtlarla bir arada ortak kullanmak, can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına uymak zorunluluğu var" dedi.

Trafik canavarının kurallara uymayan sürücüler ve yayalar olduğunu belirten Trafik Polis Memuru Cahit Karakelle kısaca şunlara değindi:

"Trafik canavarı diye birşey yok. Hatalarımızı kabullenemediğimiz için böyle yansıtıyoruz. Trafik canavarı kurallara uymayan sürücüler ve onlara göz yuman görevlilerdir. Kazaların %100'ü insanlardan kaynaklanır. Çünkü yolları da insanlar yapıyor. Yol hatası değil insan hatası, onu da yapan insandır. Ama trafikte eğer dikkat eder ve kurallara uyarsak trafik canavarını alt edebiliriz.

TEKNOLOJİ HIZI GETİRDİ, HIZDA KAZALARI

İlk Trafik birimi 1953'te kurulmuş. İlk araçlarda hız saatte 20 kilometreymiş. Teknoloji gelişince araçlarda hızlandı. Araçların hızlanması da kazaların olmasına sebebiyet verdi.

KURALLAR İNSALARIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN KONULUYOR

Trafik kuralları insanların can güvenliği için konulmuştur. Siz değişirseniz ve kurallara uyarsanız karşınızdakilerinde kurallara uyduğunu görürsünüz.

YAYALARIN KARIŞTIĞI KAZALARDA GENELDE YAYALAR SUÇLU OLUYOR

Yolda yaya geçidi, polis, ışık veya alt geçit yoksa yolun güvenli bir yerinden geçeceksiniz. Köşe başından geçebilirsiniz çünkü oraya gelen her araç yavaşlamak zorundadır. Yayaların karıştığı kazalarda genelde yayalar suçlu oluyor. Mesela yaya kazada tam kusurlu olursa 6 yıl hapis cezasına kadar çarptırılabilir."

Yaklaşık 1.5 saat süren seminerde Trafik Kuralları ve ihlali hakkında bilgiler veren Karakelle daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.