Trafik haftası etkinlikleri başlıyor

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık yaratacak. Bugün itibariyle İlçenin çeşitli noktalarına asılacak olan pankartların yanı sıra vatandaşlar arasından seçilecek olan örnek sürücü de ödüllendirilecek

Trafik haftası etkinlikleri başlıyor
04 Mayıs 2015 Pazartesi 08:43

 KAZALARIN GERÇEKLEŞMESİNDE HIZIN ETKİSİ VAR

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Trafik Haftasında, trafik kurallarına uymanın önemi anlatılacak. Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlıktan kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının başlıca nedenleri aşırı hız, emniyet kemeri takmama, araç kullanırken telefonla konuşma ve alkollü araç kullanmadır. Tüm trafik kazalarının yaklaşık üçte birinin gerçekleşmesinde hızın katkısı var” denildi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Açıklamanın devamında ise, “Hızda her 1 kilometrelik artış ölümlü kaza riskini yüzde 5 artırır. Trafik konusunda Kapaklı’da çeşitli eğitici, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar yapılıyor. İlçemizde bulunan Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitimler verdik. Onlara trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içinde ve okul servis araçlarında yolcu iken karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken trafik kurallarını anlattık. Seminerlerimizin toplamında 2 bin öğrenciye ulaştık. İlk ve orta okul önlerinde ve okul geçitlerinde öğrencilerin, güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, okullardan okul geçidi görevlisi olmak için şartlarını taşıyan 1 öğretmen ve 30 öğrenciye pratik ve uygulamalı eğitim verildi. Başarılı olan ve müstakilen bu geçitlerde görev yapacak 1 öğretmen ve 14 öğrenci okul geçidi görevlisi olma hakkını kazandı. Kendilerine sertifikaları verildi” açıklamasında bulunuldu.

ÖRNEK SÜRÜCÜYE ÖDÜL VERİLECEK

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında bugünden itibaren yazılı pankartlar ilçenin muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklara asılacak. Vatandaşların trafik güvenliğine duyarlılıklarını artırmak amacıyla kazaya karışmış olan bir araç, Pınar Bulvarı, Eski Belediye Meydanında Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 8 Mayıs Cuma günü Camilerde trafik güvenliği ile ilgili Müftülükçe vaazlar verilecek. Emniyet Kemeri kullanımının yararlarını göstermek amacıyla, Pınar Bulvarı eski belediye meydanına simülatör aracı getirilecek. Vatandaşlar arasından örnek sürücü seçimi yapılarak kendisine ödül verilecek. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.