Trafik haftasında halkı bilinçlendirdiler

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Yıldızkent kavşağında oluşturulan uygulama noktasında araç şoförlerine yaya önceliği ve trafik kurallarına dair uyarılarda bulunarak, bilgilendirici videolar izlettiler.

Trafik haftasında halkı bilinçlendirdiler
09 Mayıs 2019 Perşembe 12:32

UYGULAMA YAPILDI
Trafik Haftası dolayısıyla İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi nedeniyle etkinlikler, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla Kapaklı’da trafik polisleri hafta etkinlikleri çerçevesinde uygulama gerçekleştirdi.
AMAÇ TRAFİK KAZALARINI EN AZA İNDİRGEMEK
İlçedeki trafik kazalarını en aza indirmek, trafik düzen ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Bürü Amirliği ekipleri Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Yıldızkent kavşağında araç sürücülerine yönelik bir uygulama gerçekleştirdi. Etkinliğin ana teması olan ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın’ sloganıyla sürücülere, daha bilinçli bir trafik anlayışı benimsetmek amaçlandı. 2019 yılının ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ olarak hedeflenmesinden dolayı, yaya geçitlerinde yayalara tanınan yol hakkının, artık ışıksız kavşaklarda, yaya yola adımını attığı an ilk geçiş hakkı her zaman yayalara verileceğini ve mesafe fark etmeksizin, arabanın kontağı çevirmeden ilk işin emniyet kemerini takmak olduğu belirtildi.
2019 TRAFİK YILI İLAN EDİLDİ
Kapaklı Trafik Denetleme Bürü Amirliği olarak amaçlarının ilçedeki trafik kazalarını en aza indirmek, trafik düzen ve güvenliğini sağlamakla birlikte vatandaşlara hizmet etmek olduğunu kaydeden Trafik Denetleme Büro Amiri Tansu Baş “ Bu hususla ilgili Sayın İl Emniyet Müdürümüzün desteğini de alarak tüm gücümüzle aralıksız çalışıyoruz. 2019 yılı ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla ‘yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edilerek, yayanın trafikteki önceliğine vurgu yapılmak istenmiştir. Kapaklı Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak sürücülerden kavşak giriş çıkışları yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalarını, yayalara durarak geçiş hakkı vermelerini istiyoruz. Sürücülerin diğer bütün trafik kurallarına uymaları can ve mal güvenliği için hayati önem taşıyacağından kurallara uymalarını bekliyoruz” dedi. Daha sonra ekipleri Yıldızkent kavşağında uygulama noktası oluşturarak durdurdukları araç sürücücülerini trafik kuralları konusunda bilgilendirdiler ve videolar izletilerek hatırlatmalarda bulundular.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.