Trakya gümrüklerinde araç rekoru

Ramazan Bayramı dolayısıyla Trakya bölgesinde bulunan sınır kapılarında 20 bin 923 aracın giriş-çıkış işlemi gerçekleştirilerek rekor kırıldı.

Trakya gümrüklerinde araç rekoru
04 Ağustos 2014 Pazartesi 07:29

Ramazan Bayramı dolayısıyla Trakya bölgesinde bulunan sınır kapılarında 20 bin 923 aracın giriş-çıkış işlemi gerçekleştirilerek rekor kırıldı.
Bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ile yaz tatili ve bayramlarını Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere bölgede bulunan diğer sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu. Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda Ramazan Bayramı arifesinde toplam 8 bin 535 yolcu aracı giriş yaparak, 1 günde en çok araç giriş rekoru kırıldı.
TÜM SINIR KAPILARINDA REKORLAR KIRILDI
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Trakya bölgesinde bulunan tüm sınır kapılarında 20 bin 923 aracın giriş-çıkış işlemi gerçekleştirilerek, tüm araçların bir günde en fazla giriş-çıkış rekoru kırıldığı bildirildi. Açıklamada, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda, toplam 10 bin 255 yolcu aracı giriş-çıkış işlemiyle, bir günde en fazla yolcu aracı giriş-çıkış rekoru kırıldığı kaydedilirken, Trakya’da bulunan diğer gümrük kapılarında toplamda 18 bin 914 yolcu aracı giriş-çıkış işlemiyle birlikte bir günde tüm sınır kapılarında, en fazla yolcu giriş-çıkış rekorunun kırıldığı ifade edildi.
20 Temmuz Pazar günü Pazarkule’de 649, 30 Temmuz Çarşamba günü ise Dereköy’de 809 yolcu aracının giriş işlemi yapılarak her iki kapıda da bir günde en fazla yolcu aracı girişi sağlandı.
2013 İSTATİSTİKLERİ, 2014'ÜN GÖLGESİNDE KALDI
2014 yılında yaşanan rekor araç giriş ve çıkışı dolayısıyla 2013 yılı Temmuz ayı istatistikleri de gölgede kaldı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Temmuz ayları itibariyle tüm sınır kapılarında hem yolcu aracı girişinde hem de tüm araçların girişinde de rekorlar kırıldı. 2013 yılının Temmuz ayında tüm kapılarımızda 142 bin olan yolcu aracı girişi 2014 yılının Temmuz’unda 191 bin’e yükselerek en fazla yolcu aracının girişinin yapıldığı Temmuz ayı olarak yeni bir rekor daha getirdi. Ayrıca 2013 yılının Temmuz’unda tüm kapılardan giriş yapan araç sayısı 181 bin iken, 2014’ün Temmuz’unda bu rakam 227 bine yükselmiş ve 2014 Temmuzu en fazla aracın girişinin yapıldığı Temmuz ayı olarak rekorlar geleneğimize dahil oldu" denildi.
TRAKYA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDEN, PERSONELİNE TEBRİK VE TEŞEKKÜR
Yoğunluk nedeniyle personele teşekkür eden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Rekor sayıda yolcu aracının işleminin yapılmasına rağmen tüm kapılarımızda alınan tedbirlerle, gurbetçilerimiz çok fazla beklemeksizin pasaport ve gümrük işlemlerini yaparak yurda girdiler. Bayram ve yaz tatilinin birleştiği bu yoğun haftada defalarca ‘Rekor’ miktarda giriş işlemini başarıyla gerçekleştiren Bölge Müdürlüğümüz sahalarında görevli tüm personelimiz ile bu sahalarımızın karşılarındaki Yunanistan ve Bulgaristan Gümrük Sahalarında kapasitelerini zorlayarak görev yapan Yunan ve Bulgar meslektaşlarımızı kutlar, kendilerine teşekkür ederiz" ifadelerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.