TRAKYA HALK KOMİTESİ'NDEN ERGENE KAMPANYASI

Trakya Halk Komitesi Ergene için başlattığı imza kampanyası çerçevesinde Çerkezköy'de de bir protesto eylemi düzenledi. Toplanan 13 bin imza ile Ankara'ya yürüyecek Trakya Halk Komitesi üyeleri, Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yaptı

TRAKYA HALK KOMİTESİ'NDEN ERGENE KAMPANYASI
03 Temmuz 2012 Salı 08:28

Trakya Halk Komitesi üyesi bir grup Çerkezköy Belediye Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklamasıyla Ergene'nin kirliliğini protesto etti. 7 aydır devam ettirilen 'Ergene Trakya'dır! Emperyalizmin Çöplüğü Olmayacaktır' kampanyası kapsamında Ergene köylerinden toplanan 13 bin imza ile Türkiye Büyük Büyük Millet Meclisi'ne yürüyecek Trakya Halk Komitesi üyeleri, 6 Temmuz'da İstanbul'da da bir protesto yürüyüşü düzenleyecek.
ERGENE İÇİN KAMPANYA
Ergene'nin kirliliğinin önüne geçmek için Trakya Halk Komitesi, kampanya başlattı. 7 ay önce başlatılan, 'Ergene Trakya'dır! Emperyalizmin Çöplüğü Olmayacaktır!" kampanyası kapsamında Çerkezköy'de bir basın açıklaması yapıldı. Trakya Halk Komitesi üyeleri Belediye Meydanı'nda toplanarak, Ergene'nin kirletilmesini protesto etti. "Köylüyüz Haklıyız Kazanacağı", "Halkız Haklıyız Kazanacağı" sloganları eşliğinde Belediye Meydanı'na gelen Trakya Halk Komitesi üyeleri okudukları basın açıklamasının ardından dağıldı. 
ANKARAYA YÜRÜYECEKLER
Trakya Halk Komitesi tarafından yapılan basın açıklamasında şunlara yer verldi: "Ergene Trakya'dır! Emperyalizmin Çöplüğü Olmayacaktır kampanyası çerçevesinde adım adım, köy köy dolaşarak Ankara'ya yürüyoruz. 29 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlattığımız imza çalışması dolayısıyla Ergene köylülerinden imzalar topladık. Bölgelerde yaşanan kirlilik ve talan artık son noktasına ulaşmış ve insan hayatını doğrudan tehdit etmektedir. Ergene Havzası'nda kansere yakalanma oranı Türkiye ortalamasının 20 katı kadardır. artık her evde kanserden ölen en az 1 kişi vardır. Ayrıca kirlilik nedeniyle köylüler çok zor durumdadır. Ergene kıyılarında eskiden yılda iki ürün alınan topraklar artık tek ürün bile üretemez durumdadır. Yeraltı suları kirlenmektedir. Pervasızca kullanılan bu kaynaklar böyle devam ederse elimizden yitip gidecektir.
SOMALİ'Yİ HATIRLATIYOR!
Bu koşullarda yaşamayı bize reva görenler ise çoğu uluslararası ve yurtdışı menşeli emperyalist kuruluşlar ve onların talanına göz yuman iktidarlar ve yöneticilerdir. Halkın örgütsüzlüğünü kendine fırsat bilen kan emiciler hem topraklarımızı, sularımızı, hem  de bizleri acımazısca sömürmektedirler. İstihdam yaratıyoruz deyip insanlık dışı koşullarda çalışmayı bize reva görüyorlar. Oysa kirlilik öncesi köylerdeki zengin ürün çeşitliliği burada yaşayan insanların rahat bir şekilde geçimlerini sağlamalarına imkan tanıyordu. Şimdi ise ömürleri 25-30 yılı geçmeyen sanayi kuruluşlarının karları uğruna binyıllardır insanların geçimlerini sağlayan topraklar yok edilmektedir. Bugün yaşadıklarımız bize 30 yıl önce Somali'nin yaşadıklarını anımsatmaktadır. Orada bugün açlık vardır. Bizlerde aynı durumu yaşamak istemiyorsak buna dur demek zorundayız.
İSTANBUL'DA YÜRÜYECEKLER
Bizler 10 Haziran'dan bugüne 37 köy, 4 belde ve 4 ilçe dolaştık 13000 civarında imza topladık. Şimdi bu imzalarımızla birlikte Ankara'ya meclise kadar yürüyeceğiz. Güzergahımız üzerinde İstanbul'a vardığımızda 6 Temmuz Cuma akşamı İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş yapacağız. Tüm duyarlı çevreleri ve halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz. Gelin Trakya Hlak Komitesi'nin başlattığı bu mücadeleye sizde destek olun. Bu sadece Trakya köylüsünün ya da Trakya'nın sorunu değildir. Bugün bu talan ülkemizin ve dünyanın tüm kaynaklarına yöneliktir. Yaşam hakkı insan olmanın en temel hakkıdır. Bunu her koşulda savunmakta bizim en meşru hakkımızdır. Bu müadele için biraaraya gelmek ve örgütlenmek zorundayız. Emperyalist saldırı ve sömürü politikalarına ancak böyle karşı durabiliriz. Bizler çoğunluğun sesiyiz. Gücümüzü ise birliğimizden ve halklılığımızdan alırız. Ergene sorunu halkın sorunudur. Halkın sorunu da ancak halk çözer."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.