Trakya hastaneleri sağlık turizmine hazır ​

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe şehirlerinden gelen 7 kişilik doktor heyeti, bölgemizdeki sağlık tesislerini ziyaret etti

Trakya hastaneleri sağlık turizmine hazır ​
31 Aralık 2018 Pazartesi 10:50

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞMESİ NOKTASINDA İVME KAZANDIRACAK
Ziyaret öncesi kısa bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, açıklamasında şunlara değindi: “Trakya Kalkınma Ajansı olarak Bölgemizde sağlık turizmini geliştirmek amacıyla devlet, özel ve üniversite hastaneleri ile 2016 yılından bu yana işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Sağlık turizm çalışmalarımızın ilk aşamasında her yıl düzenlenen Dünya Sağlık Turizmi Fuarı Hestoruex’e katılım sağladık. Ardından Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenledik. Çalıştay ile bölgemizin sağlık turizmi açısından avantaj, dezavantaj ve hedef ülkelerin hangileri olabileceğini tartıştık. Buradan elde ettiğimiz neticede gördük ki Trakya Bölgesi için Balkan ülkelerinin hedef ülke olabileceği sonucuna vardık.  Özel sektör ve kamu kuruşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Balkan ülkelerine yönelik daha somut adımlar atılması gerektiğine karar verdik. Bu kapsamda da Ajansımızdan uzman arkadaşlarımız Gümülcine Başkonsolosluğu ve Batı Trakya’daki Yüksek Tahsilliler Derneği aracılığı ile İskeçe ve Gümülcine şehirlerinde farklı branşlarda çalışan soydaş doktorları Trakya’ya davet etti. Davet neticesinde birbirinden değerli bu doktorlarımız Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde sağlık turizmi yetki belgesi almış sağlık tesislerini ziyaret edecek. Umut ediyorum ki bu ziyaretler bölgemizde sağlık turizminin gelişmesi noktasında ivme kazandıracak. Bu çalışmalarımızın devamında paydaş kurumlarımızla Balkan ülkelerinde tanıtım çalışmaları yapacağız, ikili görüşmeler organize edeceğiz. İlerleyen dönemlerde bu çalışmalarımızın verimini almaya başlayacağımıza inanıyorum.”

HASTANELER ZİYARET EDİLDİ
Batı Trakya’dan gelen doktor heyeti Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan özel ve devlet Hastanelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sağlık tesisleri ziyaretlerinin ilk günü Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, Özel Trakya Hastanesi, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Özel Medikent Hastanesi ve Özel İrmet Hastanesi ziyaret edildi. İkinci gününde ise Özel Optimed Hastanesi, Özel Çorlu Vatan Hastanesi, Özel Reyap Hastanesi, Sevgi Ağız ve Diş Polikliniği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Özel Keşan Hastanesi ziyaret edildi. Farklı alanlarda uzman doktor ekip içerisinde; kardiyalog, ürolog, jinekolog, dahiliye, pediatrist ve diş hekimi bulunuyor.

KALİTELİ VE HIZLI SAĞLIK HİZMETLERİ
İki gün süren ziyaretlerde öncelikle hastane yetkilileri tarafından hastane tanıtım sunumları yapıldı. Ardından doktor heyeti hastanenin farklı bölümlerini yerinde inceleme fırsatı buldular. Trakya Bölgesi’nde beklentinin çok üzerinde kaliteli ve hızlı sağlık hizmetlerinin sunulabileceğini yerinde gören misafir heyet, ihtiyaç halinde bölgeye hasta yönlendirilmesi konusunda işbirliğine hazır olduklarını söylediler.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.