Trakya’nın en büyük tarım yarın sona eriyor

Renkly Fuarcılık tarafından 7.'si düzenlenen Çorlu Tarım Fuarı yarın sona eriyor. Önceki gün Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İzzet Ersoy, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman ve Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör’ün kurdele kesimiyle açılan fuarda davetliler ve ziyaretçiler fuar alanında yer alan standları gezerek bilgi aldılar. Çiftçilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi bulabilecekleri fuar yarın saat 24:00’e kadar açık olacak

Trakya’nın en büyük tarım yarın sona eriyor
09 Ağustos 2014 Cumartesi 07:45

Renkly Fuarcılık tarafından düzenlenen 7. Çorlu Tarım Fuarı, Trakya’nın tarım sektörünü bir kez daha Orion'da buluşturdu. Ramazan Bayramı’nın hemen ardından Trakya çiftçisine ikinci bayramını yaşatacak olan fuarın açılışı önceki gün yapıldı. Açılışa Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, Çorlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İzzet Ersoy, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmet Kurtoğlu, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, fuarda standı bulunan firmaların yetkilileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.
KAYMAKAM KONUŞMA YAPTI
Açılış töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, tarımın ülkemiz açısından önemine dikkat çekerek tarım makinalarındaki gelişmelerden bahsetti. Fuarda yer alan traktör, biçerdöver gibi makinaların son teknoloji ürünü olduğunu ve bu sayede çiftçilerin hem daha verimli hem de daha konforlu bir şekilde çalışabildiğini söyledi. Çorlu Tarım Fuarı’nın açılışı dolayısıyla CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de gönderdiği telgrafla fuarın başarılı geçmesi dileklerini açılışın konuklarıyla paylaştı.
FUARDA ÖZEL AVANTAJLI FİYATLAR
Açılış töreninde Renkly Fuarcılık adına konuşma yapan Nalan Cömert, Trakya’nın en büyük, en kapsamlı tarım fuarını Orion’da gerçekleştirdiklerinin altını çizerek Çorlu Tarım Fuarı’nın sektördeki önemine dikkat çekti. Bölgedeki tarım fuarları arasında en fazla ilden katılımcının Çorlu Tarım Fuarı’nda yer aldığını söyleyen Cömert, “136 firma, 287 marka ile Trakya’ya damga vuruyoruz. Hayrabolu’dan Konya’ya sektörün önde gelen markalarına fuarımızda ev sahipliği yapıyor, bölge çiftçisiyle buluşturuyoruz. KOSGEB tarafından da desteklenen fuarımızda çiftçilere, fuara özel avantajlı fiyatlar sunuluyor. Çiftçimize ikinci bayramı yaşatacak fuara tüm çiftçileri ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
BELEDİYE VE KOSGEB DESTEKLİYOR
Traktörden biçerdövere, tohumdan zirai ilaçlara çiftçiyi ilgilendiren her şeyin görücüye çıktığı fuarda, tarım ve bahçeciliğe yönelik ürün gamı da maksimum çeşitlilikte yer alıyor. Çorlu Belediyesi ve KOSGEB tarafından da desteklenen fuarda John Deere, Case, Hattat, Fendt, Erkunt, Same-Deutz Fahr, Agco Massey Ferguson, Harman Traktör, Tümosan, Kubato, Gaspardo gibi markalar son teknoloji ürünü makinalarını sergiliyor. Tarım ve çiftçilikle ilgili diğer ekipman ve ürünler de İrtem, Doğsan, Esmak, Akça Tarım, Bülent Kardeşler, Azim, Durmaz Tarım, Somun, Özkan Sungur, Emir Tarım, Çelikiş, Mak1, Özkan Tarım, Özgül Tarım, Tekcan Tohumculuk, STM Sedat Özay, Kütahya Kimya, TUA Toprak Analiz, Güneş Enerji Sistemleri, Güven Branda, Reos, Toprak Tarım, M.Tural Makina gibi tanınmış firmaların standlarında Trakyalı çiftçilerle buluşuyor.
 BANKALAR DA STAND AÇTI
Geçtiğimiz yıllara oranla rekor katılımın sağlandığı ve yaklaşık 21 bin metrekare alana yayılan fuarda, çiftçiye özel kredi imkanı sağlayan bankaların da standları bulunuyor. Yapı Kredi ve Denizbank tarımsal kredilerini tanıtmak ve kredi ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Orion'daki fuarda yer aldı.
 
Tarım sektörüne yön veren 287 markanın tek çatı altında toplandığı Çorlu Tarım Fuarı, beş gün boyunca her gün 10:00-24:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 10 Ağustos Pazar gecesi sona erecek fuara her yıl olduğu gibi yoğun katılım yaşanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.