Trakya’nın turizm potansiyeli harekete geçirilmeli

Trakya Kalkınma Ajansı, zengin bağları, yöresel yemekleri, köklü tarihi, göz alıcı doğası ve neşe dolu müziği ile eşsiz güzellikleri bir arada barındıran Trakya’nın, turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de başlattığı üç ayaklı tanıtım hamlesinin ilk durağı Tekirdağ oldu.

Trakya’nın turizm potansiyeli harekete geçirilmeli
20 Kasım 2014 Perşembe 07:28

Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm istihdamına katkı sağlamak amacıyla kurulan Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya’nın sahip olduğu turizm potansiyelini harekete geçirmeyi ve bölgeyi ziyaret eden yerli–yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda; geçtiğimiz yıl Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik üreticinin hayata geçirdiği  “Trakya Bağ Rotası Projesi” ile tanıtım hamlesini başlatan Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne ayakları olan yeni bir tanıtım projesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

YEMEK KÜLTÜRÜ, DOĞASI VE ZENGİN TARİHİYLE MÜKEMMEL FIRSATLAR SUNAN; TEKİRDAĞ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen, ulusal basın temsilcilerinin katıldığı gezide; bağ alanlarının yanı sıra bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, ülke geneline yayılmış müzik kültürü de tanıtıldı. Chateau Nuzun, Umurbey Vineyards, Barbare, Chateau Kalpak bağlarının gezilmesiyle başlayan gezi, geçmişten günümüze gelen lezzetleri açığa çıkaran, yöresel yemekler uzmanı Jülide Başkur’un hazırladığı menüyü tadarak devam etti. Bölgesel ve ulusal yemek yarışmalarda birincilik ödüllerine sahip olan, “Lezzet Hikayesi” bloğunun yazarı Başkur; plaksa, tikvinik, çerviş, shopska gibi Trakya Bölgesi’ne özgü yemekleri görsel bir şölenle sundu.  Tekirdağ Roman Kültürü ve Müzisyenleri Derneği Müzik Grubu’nun roman müziği ile devam eden gecede keyifli anlar yaşandı.

Gezinin ikinci gününde, Tekirdağ Tarihi Uzmanı İbrahim Uzun tarafından bölgenin mitolojik tarihi anlatıldı. 1983 yılında başladığı Tekirdağ tarihi konusundaki araştırmalarını halen sürdüren Uzun’un bölgenin doğal güzelliklerini gözler önüne serdiği gezide, “Kutsal Dağ” olarak bilinen ve birçok eski manastırın yer aldığı Ganos Dağı’nın gizemli hikâyesi anlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.