TREDAŞ abone güncellemesi yapıyor

Tredaş, vatandaşların mevcut aboneliğe ait bilgilerin eski, eksik veya hatalı olması nedeniyle 31 Ekim 2013 tarihine kadar güncellenmesi konusunda duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada, abonelik bilgilerini güncellemeyenlere mevzuat gereği cezai işlem uygulanacağı belirtildi

TREDAŞ abone güncellemesi yapıyor
06 Eylül 2013 Cuma 08:09

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yasal zorunluluklar nedeniyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki tüm abonelerin, abonelik bilgilerini güncellemesi konusunda uyarıda bulundu. Tredaş'tan yapılan açıklamada "422 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. Maddesi ve Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 14. Maddesi gereğince Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki tüm abonelerin, abonelik bilgilerinin güncellenmesi gerekiyor" denildi.

31 EKİM 2013 TARİHİNE KADAR SÜRE VERİLDİ
Tredaş'tan yapılan açıklamada 31 Ekim 2013 tarihine kadar mevcut abonelerin abonelik bilgilerini yenilemesi gerektiği bildirildi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı belirtilen  açıklamada abonelik bilgilerinin nasıl yenileneceğine de yer verildi. Vatandaşların, mevcut aboneliğine ait bilgilerin eski, eksik veya hatalı olması nedeniyle bahsedilen mevzuat gereği cezai yaptırım ile karşılaşmamaları yönünde uyarılarda bulunan Tredaş yetkilileri, bilgi güncelleme işlemlerinin 31 Ekim 2013 tarihine kadar yapılması gerektiğini vurguladı. Abonelik bilgilerinin internet üzerinden www.tredas.com.tr veya www.trepas.com.tr adreslerinden 'Bilgi güncelleme' menüsü kullanılarak yapılabileceği gibi posta yolu ile abone adreslerine gönderilen Tredaş mektuplarının 3. ve 4. sayfalarında yer alan formun doldurularak Hürriyet Mahallesi Tepebaşı Sokak No:10 Tekirdağ adresine gönderilebileceği kaydedildi. Ayrıca abonelere en yakın adreste bulunan Tredaş işletmelerine bizzat başvuruda bulunularak elde edilecek formların doldurulması suretiyle de güncelleme işlemlerinin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

BİLGİ GÜNCELLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER
Tredaş'tan yapılan açıklamada abone bilgilerinin güncellenmesi için şu belgeler istendi:
1-Abonenin T.C Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi
2-Abonenin Kira Kontratı fotokopisi (Kiracı ise)
3-Abonenin Vergi Levhası fotokopisi (Ticari İşletme ise)
4-Abonenin son elektrik faturası fotokopisi.
Ayrıca elektrik aboneliği kendi adına olmayıp önceki kiracı veya mülk sahibi adına kayıtlı olan vatandaşlar, en yakın işletmelere başvurarak kendi adına abonelik yaptırmaları gerekiyor. Kendi adına abonelik yaptırmadan elektrik kullandığı tespit edilen vatandaşlara, usulsüz elektrik kullanımı nedeniyle hem ceza işlem uygulanacağı hem elektrik kesintisinde bulunulacağı bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MURAT KARAKALE - 11 yıl önce
parayi düşünmek i̇yi̇ de hi̇zmeti̇ de düşünüm.ne zaman hat çekmeye başlanacak,i̇mam hati̇p yaninda trafo atik durumda.
Avatar
ayhan yılmaz - 11 yıl önce
bilgi güncellemeyi açamıyorum.e mailim yok.internetten nasıl yapılıyor.
Avatar
Yüksel ÖZDİL - 11 yıl önce
herşey iyi güzel de ilçe seçeneğinde "merkez" seçeneği yok eklerseniz formu dolduracağim.
Avatar
adem bilğim - 11 yıl önce
sitede adres değişikliği yapmam gerekiyor yapamıyorum çalışmıyormu?
Avatar
ahmet sevim - 10 yıl önce
bilgi guncelleme calismiyo
Avatar
nuri dasdemir - 10 yıl önce
bu nasil. oluyoo beni duyan yok mu yaa