TREDAŞ'TAN AÇMA KAPAMA AÇIKLAMASI

Tredaş bazı gazetelerde çıkan 'Açma kapama' işlemleriyle ilgili haberlere Genel Müdür Yusuf Baykan imzasıyla yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. Tredaş, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca konu ile ilgili 2. İhbarname Dağıtımı Enerji Kesme ve Açma İşlemleri' yayınlanan mevzuatlar doğrultusunda yapılmaktadır" diye açıklama yaptı

TREDAŞ'TAN AÇMA KAPAMA AÇIKLAMASI
17 Ocak 2013 Perşembe 08:11

TREDAŞ (Trakya elektrik Dağıtım A.Ş.) gazetelerde çıkan 'Açma kapama' servisi ile ilgili haberlere açıklama yaptı. Genel Müdür Yusuf Baykan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Sorumluluk sahamız olan Trakya bölgesi genelinde hizmet veren bazı yerel basın kuruluşlarında Tredaş ile ilgili 'Tredaş'tan aç-kapa vurgunu' şeklinde asılsız haberler yayınlanmaktadır. Bu nedenle açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur" denildi.
EPK MEVZUATLARINA GÖRE YAPILMAKTA
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun '2. İhbarname Dağıtımı Enerji Kesme ve Açma İşlemleri' mevzuatları doğrultusunda açma kapama işlemlerinin yapıldığı hatırlatılan açıklamada şunlara yer verildi: "Bu mevzuatlar, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 24. Maddesi ve Perakende Satış Sözleşmesi 7- (1) maddesidir. Söz konusu maddede; 'Müşterinin elektrik enerjisi tüketimine ilişkin ödemelerin son ödeme tarihine kadar yapmaması durumunda son ödeme tarihini izleyen beş iş günü içerisinde perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi tarafından müşteriyi ikinci bir yazılı bildirimde bulunur. Söz konusu bildirimde müşterinin ödeme yükümlülüğünü belirtilen sürede yerine getirmemesi halinde elektrik enerjisinin kesileceği belirtilir. Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi tarafından belirlenecek bu süre, ikinci bildirimin yapıldığı tarihten itibaren en az beş iş günüdür.' denilmektedir. Özetle, fatura bildirimindeki son ödeme tarihinden 2-3 gün sonra abonenin adresine 2. ihbarname bırakılır. Bu bildirimin verildiği tarihten sonra 6 iş gününden itibaren abone faturasını ödemediği takdirde elektriği kesilir."
YENİ BİR UYGULAMA DEĞİL
Tredaş açıklamasında 'Tredaş'tan aç-kapa vurgunu' şeklindeki haberle ilgili olarakta şunlara yer veriyor:" Tredaş Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılındaki talimatı ile ülke genelinde uygulanmak üzere fatura borcunun miktar ve tutarına bakılmaksızın tüm abonelerin elektriklerinin kesilmesine başlanmıştır. Talimat gereğince söz konusu yıldan itibaren şirketimizde kesim işlemleri; 1 adet faturası olup, 40 TL ve üzeri borcu olan abonelere, 2 ve üzeri faturası olup, 20 TL ve üzeri enerji borcu olan abonelere uygulanmaktadır. Bu uygulama 2008 yılından bu güne devam etmekte olup; yeni bir uygulama değildir."
HEMEN KESİM YAPILMIYOR
Enerji kesimlerinin faturanın son ödeme tarihi geçtiği anda değil, mevzuatlara uygun şekilde belirli sürelerin sonunda kesildiği belirtilen açıklama şöyle sona eriyor: "2. İhbarname, faturası son ödeme tarihine kadar ödemeyen tüm abonelere süresinde verilmektedir. Bu uygulama eskiden olduğu gibi aynen devam etmektedir. Kesme-bağlama bedelleri her yıl için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca belirlenmekte olup 2012 yılı için 15.12.2011 tarih ve 3551 sayılı kurul kararı ile 16,20 TL artı KDV olarak belirlenmiştir. Bu bedel tüm dağıtım şirketleri için geçerli olup; şirketimizin bu bedelden farklı bir tutar belirleme ve uygulama yetkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle yetkili mercilerden veya ilgililerden sorulup araştırılmadan, bir takım varsayımlardan hareketle yapılan ve kamuoyunu yanlış yönlendiren bu tür haber ve yorumlar, basın ve meslek etiği ilkeleri ve iyi niyetle bağdaşmamaktadır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 11 yıl önce
ben inanmadım şahsen.
Avatar
sema - 11 yıl önce
benimde son faturam yeni günü geçmişti ihbarname gelmeden kestiler ödemeye gittiğimde bundan sonra 1 gün dahi geçse kesiceği söylediler
Avatar
rafet akın - 11 yıl önce
yalan kesinlikle ihbarname yollanmıyor
Avatar
halim akcil - 11 yıl önce
yalan parayla degilya. sikayet edecek merci de yok.