Tren Garı'na makyaj

1885 yılından beri hizmet veren Çerkezköy Tren Garı'nda geniş kapsamlı bir restorasyon çalışmasının yapılacağı öğrenildi. TCDD'nin yaptığı ihalenin ardından önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak olan üstlenici firmanın geniş kapsamlı bir bakım ve restorasyon çalışması yapacağı kaydedildi

Tren Garı'na makyaj
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:47

TCDD Çerkezköy Garı yetkililerden edinilen bilgiye göre Çerkezköy Tren Garı'nda geniş kapsamlı bir çevre düzenlemesi ve bakım çalışması yapılacak. Geçtiğimiz günlerde TCDD Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ihale kapsamında Çerkezköy Garı lojmanlarının da bakım ve onarımının içinde bulunduğu ihale kapsamında kanalizasyon hattı yenilenecek, kalorifer tesisatı yeniden yapılacak ve Tren Garı'nın aydınlatması daha modern ve güzel bir hale getirilecek.
OTOPARK TA YAPILACAK
İhale kapsamında 1880'li yıllarda Fransızlar tarafından yapılan günümüze kadar ayakta kalmayı başaran 'Eski depo' alanının da elden geçirileceğini ve restorasyonunun yapılacağını ifade eden Çerkezköy Tren Garı yetkilileri, "Tren Garı'nın çevre düzenlemesi kapsamında oturma grupları modern bir şekilde yapılacak. Birçok noktaya kilitli parketaş döşenecek. Özel araçlar için otopark yapılacak" diye konuştular.
TARİHİ MOTİFLERE UYGUN OLACAK
Fransızlar tarafından 1880'li yıllarda yapılan ve zamana meydan okumayı başararak ayakta kalmaya çalışan tarihi eski deponun da tarihi motiflere sadık kalınarak yeniden restore edileceğini ve kullanıma açılacağını belirten Tren Garı yetkilileri, restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile Çerkezköy Tren Garı'nın çehresinin ve görünümünün değişeceğini söylediler.
MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
Tren Garı'nın kalorifer tesisatının doğalgaza dönüştürüleceğini ve modern aydınlatma sistemlerinin kullanılacağını belirten yetkililer, "Restore çalışmaları tamamlandığı zaman İstasyon gerek çevre düzenlemesi, gerekse ışıklandırması ile çok modern bir görünüme kavuşacak" ifadesini kullandılar.
ÜST GEÇİT DE ELDEN GEÇSİN
İstasyon'da başlatılacak olan restorasyon çalışmaları vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanırken, İstasyon'da bulunan yaya üst geçitinin içler açısı durumu ise vatandaşların tepkisini çekiyor. Yaya üst geçitinin durumunun içler acısı olduğunu belirten vatandaşlar, "Herkesin sıkca kullandığı yaya üst geçitinin biran önce yapılarak, güvenli bir şekilde hizmete sunulması lazım. Burasının ihale kapsamında olmamasına üzüldük. İnşallah burası da ele alınır ve yapılır" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derviş enes kır - 11 yıl önce
istasyon mahallesine üvey evlat muamelesi bitiyor herhalde imar konusunada el atılırsa 25 yıllık beklentiler biter inşallah....