Tren seferleri 2015 yılına kaldı

Yaklaşık bir yılı aşkın süredir Çerkezköy-Halkalı arasında yapılan yol çalışmalarından dolayı tren seferleri iptal olmuştu. Yetkililerden alınan bilgilere göre Mart ayında başlayan ikinci etap çalışmalarının ardından yol yapım çalışmalarına hız verilirken, tren seferlerinin 2015 yılının ilk aylarında yeniden başlamasının öngörüldüğü ifade edildi

Tren seferleri 2015 yılına kaldı
11 Nisan 2014 Cuma 07:47

YAKLAŞIK 25 KİLOMETRELİK YOL YAPIMI TAMAMLANDI
Çerkezköy-Halkalı arasında devam eden yol yapım çalışmalarından dolayı tren seferleri yaklaşık bir yılı aşkın süredir yapılamıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre 2012 yılından bu yada 114 kilometrelik tren yolunda sadece yaklaşık 25 kilometrelik yol bakım çalışmaları yapılırken, Mart ayında başlayan ikinci etap çalışmalarının ardından yol yenileme çalışmalarının hız kazandığı öğrenildi.
İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI MART AYINDA BAŞLADI
Çerkezköy-Halkalı arasında devam eden yol yenileme çalışmalarında aynı zamanda alt yapı çalışmalarına da başlandığı ifade edilirken, geriye 76 kilometrelik bir yol bakım çalışmasının kaldığı belirtildi. Yetkililer yaptıkları açıklamada, "Bugüne kadar yapılan çalışmalarda parçalı yol kapatma ile çalışmalar yapılıyor ve haftanın üç günü de tren seferleri yapılıyordu. İkinci etap çalışmaların başlamasıyla birlikte Çerkezköy-Halkalı hat üzeri tamamen kapanarak çalışmalara hız verildi" denildi.
ÇALIŞMALARIN HEPSİ AYNI ANDA YAPILIYOR
Alt yapının tamamen elden geçirildiğini belirten yetkililer, "Bu çalışmalar kapsamında dolgu, kayma olan yerlerde düzenleme ve ray yolu döşeme işlemleri devam ediyor. Bu işlemlerin hepsi aynı anda yapılıyor. Bu çalışmaların tamamlandığı yerlerde de kataner direkleri dikilerek sinyalizasyon çalışmaları yapılıyor. Yol yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra trenlerin Halkalı'ya girmesi için yapılan Marmaray Projesi’nin durumu önem taşıyor. Bir aksilik çıkmadığı taktirde tren seferlerinin 2015 yılının ilk aylarında başlaması öngörülüyor" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
tonlarca yük taşıyan trenler, bosfor ekspresi vs. rahatlıkla geçiyor oralardan ama garip gurebanın kullandığı yolcu trenlerinde sıkıntı oluyor! kusura bakılmasın inandırıcı değil.
Avatar
yht binmek - 10 yıl önce
itanbul çerkeköy 35 dakika otobüsle vatandaş söylesin .lütfen kaymakamın sözlerini dikkate alalım.
Avatar
halkalıdan teşekkürler - 10 yıl önce
istanbuldan kapaklıya çerkezköye gelmek çok zor oluyor.teşekkürler yht teşekkürler ulaştırma bakanlığı.
Avatar
yht istasyon - 10 yıl önce
istasyo mah.k.çekmece b.çekmece hadımköy çatalca çerkezköy tekirdağ.devamı var.
Avatar
Mağdur - 10 yıl önce
hergün edirne istanbul farketmez habire yük taşınıyor yapılıyor dediğiniz tren yolunda.3 senedir hatta daha bile fazla süredir yapılıyor bu tren yolu işçiler maaşlarını alıyor ama işler nedense hiç hızlanmadı ve vatandaş mağdur olmaya devam ediyor yurtdışında heryere trenlerle gidiliyor biz şurdan şuraya gidemiyoruz.2015 değil 2020 de seferler başlamaz bu gidişle
Avatar
esnaf - 10 yıl önce @yht istasyon
önce yht falan bu hatlarda yok, seçim dönemi oy istemek için yht geliyor palavrası attılar ama ortada yht kaldıracak kapasitede yok, yakında demiryollarını satacaklar zaten yht falan yapamazlar. birde her durakta duran şeye yht falan denmez her durakta durursa 5 saatte istanbula gitmez yht durmadann tek seferde giden trene denir.
Avatar
istasyon esnafı - 10 yıl önce
hizmet istemiyor.köy kalmasını istiyor.çerkezköy