Tren seferleri 25 Ekim’de

Geçtiğimiz yıl Mart ayından beri yapılamayan Çerkezköy Tren Gar’ındaki Halkalı-Çerkezköy tren seferlerinin bir an önce başlaması için bekleyen vatandaşlara müjdeli haber Kaymakam Metin Kubilay’dan geldi. Demiryolları Bölge Müdürlüğü’nün altyapı iyileştirme çalışmalarını yakından takip eden Kaymakam Metin Kubilay, makamında TCDD Bölge Müdürü Hasan Gedikli’nin resmi bilgileri ışığında tren seferlerinin 25 Ekim 2014 tarihinde başlayacağını duyurdu

Tren seferleri 25 Ekim’de
04 Ağustos 2014 Pazartesi 07:37

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Mart 2013 tarihinden beri altyapı iyileştirme çalışmaları nedeniyle yapılamayan Halkalı-Çerkezköy Tren seferlerinin 25 Ekim 2014 tarihinde başlamasını beklediklerini açıkladı. Kubilay, TCDD Bölge Müdürü Hasan Gedikli’den aldığı resmi bilgileri gazetecilerle paylaşırken, “Bizim beklentimiz en kısa sürede tren seferlerinin başlaması. Bunun Çerkezköy için çok önemli olduğunu biliyoruz. Hem vatandaşlarımız için önemli hem de biz bir sanayi kentiyiz. Sanayimiz için tren seferlerinin yapılabilmesi çok önemli” diye konuştu.
 
AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAKTI
 
Daha önce Kaymakam Metin Kubilay tarafından “1 Ağustos tarihinde tren seferleri başlayacak” açıklaması yapılmıştı. Bunun üzerine Cuma günü Çerkezköy kamuoyunda gözler Kaymakam Metin Kubilay’a çevrildi. Kaymakam Metin Kubilay, makamında gazetecilere yaptığı açıklama ile neden 1 Ağustos’un gelmesine rağmen tren seferlerinin başlamadığını anlattı.
 
20 EYLÜL 2013’TE İLK KEZ KONUYA EL ATTIM
 
Çerkezköy’e atandıktan sonra yaptığı araştırmalar sonucunda 2013 Mart ayından beri tren seferlerinin yapılamadığını öğrendiğini belirten Kaymakam Metin Kubilay, bununla ilgili olarak ilk girişimini İl Koordinasyon Kurulu’nda geçtiğimiz yıl 20 Eylül tarihinde gündeme taşıdığını belirtti. Kaymakam Kubilay, “20 Eylül 2013’ten beri Demiryolları Bölge Müdürlüğü nezdinde konuyla ilgileniyorum. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sürekli işin takipçisi oldum. Eylül ayında sonra bu yılın başında ocak ayında sonra nisan ayında ve geçtiğimiz Temmuz ayında hep koordinasyon toplantılarında tren seferleriyle ilgili takipte bulundum, sorunu takip ettim” dedi.
 
BÖLGE MÜDÜRÜ HAZİRAN DEMİŞTİ
 
Tren seferleriyle ilgili kapsamlı bir şekilde gazetecilere bilgi verip açıklamalarda bulunan Kaymakam Metin Kubilay, “Vatandaşlarımızın bununla ilgili bilgi edinmesi en doğal hakları bu yüzden Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü’nün bana yaptığı resmi açıklamaları sizinle paylaşmak isterim” dedi ve Bölge Müdürü Hasan Gedikli’nin 7 Nisan 2014 tarihinde Halkalı-Çerkezköy tren seferleri ile ilgili resmi yazısındaki bilgileri açıkladı.
 
Buna göre Ömerli-Çerkezköy arasında 68 kilometre yol yenilemesi yapılırken, 120 günlük ihale süresinin Haziran 2014’te sona ereceği ve tren yolunun trafiğe açılacağı belirtiliyor. Kaymakam Kubilay, “Bölge Müdürümüzün bu bilgisi ışığında ve daha sonraki sözlü bilgileri kapsamında bizde 1 Ağustos 2014’te seferlerin başlayacağını bildirmiştik. Ancak bugün itibariyle yine aldığımız yeni bilgiye göre 3 Nolu Tünel Balatsız Yol İşi nedeniyle çalışmalar uzamıştır” açıklamasını yaptı.
 
25 EKİM’DE DEMİRYOLU SEYRÜSEFERE AÇILACAK
 
Kaymakam Kubilay, alt yapı çalışmalarının yanı sıra İstanbul-Demirköprü ile Kabakça-Çatalca istasyonları arasında bulunan 3 no’lu tünelde 425 metre uzunluğunda balastsız üst yapı yapıldığını belirtirken, “Demir Yolları yetkililerinde aldığımız yazılı belgelerde kazı işlemlerinin bittiğini ve yapımın son aşamalarına gelindiğini söyleyebilirim. Sözleşme gereğinde olduğu gibi 25 Ekim tarihinde Çerkezköylü vatandaşlarımız tren seferlerinden faydalanacaktır ve bizde ilk seferde halkımızla beraber bu seferde bulunacağız” açıklamasını yaptı. Devlet Demiryolları’ndan Kaymakam Metin Kubilay’a yapılan açıklamada ise aynen şunlara yer veriliyor: “Sözleşme gereği 25.10.2014 tarihinde demiryolu seyrüsefere açılacak halde teslim alınacaktır.”
 
ALT YAPI İYİLEŞTİRMELERİ YAPILDI
 
Bu arada tren seferlerinin durdurulduğu süre içerisinde istasyonlar arası iyileştirme çalışmalarının yapıldığını söyleyen Metin Kubilay, “Ispartakule-Çatalca arasında 15 kilometre, Kabakça-Çerkezköy arasında 3 bin 66 metre, Çerkezköy Müselles hattında ayrıca 7 bin 943 metre altyapı iyileştirme yapıldı” dedi. Kaymakam Kubilay, “Bizim amacımız tren seferlerinin bir an önce başlaması. İnşallah TCDD yetkililerimizin bize bildirdiği süre olan 25 Ekim’de başlar. Şu an için beklentimiz bu yönde. Çerkezköy halkının içi rahat olsun. Tren yollarındaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her aşaması ile ilgili bilgi ediniyoruz” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.