Tren seferleri önümüzdeki aylarda başlayacak

Halkalı – Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, Halkın Katılımı Toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy – Halkalı tren seferleriyle ilgili net bir bilgi vermese de önümüzdeki aylardan itibaren tren seferlerinin başlayacağını belirtti

Tren seferleri önümüzdeki aylarda başlayacak
10 Eylül 2015 Perşembe 16:23

KAYMAKAM KUBİLAY DA TOPLANTIYA KATILDI

 

Yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Yalçın Karaca, Grontmij ÇED Koordinatörü Bülent Kadıoğlu ve konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bazı vatandaşları katıldı.

 

TOPLANTI ÇERKEZKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE YAPILDI

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Ulaştırma Bakanlığı IPA Birimi ve Niahi Faydalanıcıların Kapasitesinin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi, Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Halkın Katılımı Toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

HALKALI – KAPIKULE DEMİRYOLU HATTI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

 

Toplantıda, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Yalçın Karaca ve Grontmij ÇED Koordinatörü Bülent Kadıoğlu Halkalı – Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi hakkında genel bilgiler vererek projenin çevresel etüdleri ve olası çevresel etkiler ve bunların engellenme yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundular.

 

YAKLAŞIK 229 KM’LİK BİR HAT

 

Proje hakkında kısa bir slayt sunumu yapan yetkililer, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi’nin koordinasyonunda ve TCDD Genel Müdürlüğü kontrolü altında İstanbul İli Halkalı İstasyonu’ndan başlayan ve Edirne İli Kapıkule İstasyonu’nda sonlanan yaklaşık 229 km olan elektrikli ve çift hatlı bir demiryolu hattı yapılacaktır. Güzergahın 73’üncü ve 113’üncü kilometreleri arası Tekirdağ İli Sınırlarında yer almakta olup, il içinde Çerkezköy İstasyonu yer almaktadır.” açıklamalarında bulundu.

 

ÇEVRESEL ETÜDLER ANLATILDI

 

Projenin çevresel etüdleri hakkında açıklamalarda bulunan yetkililer, önerilen demiryolu güzergahının mevcut çevresel özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülecek çalışmaları şu şekilde sıraladı: “Yüzey suyu kalitesini belirleme çalışmaları, hava kalitesi belirleme çalışmaları, yakın yerleşimlerde ve istasyon sahalarında arka plan gürültü ölçümleri, karasal ve sucul flora & fauna çalışmaları, toprak kalitesini örnekleme çalışmaları yapılacaktır.” Bunların yanı sıra zemin etüdü ve harita çalışmalarının da yapılacağını söyleyen yetkililer, “Bu çalışmaların sonuçları, hazırlanacak olan ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nda ayrıntılı olarak yer alacaktır.” bilgisini verdi.

 

ÇEVRESEL ETKİLERE KARŞI ÖNLEMLER ALINACAK

 

Olası çevresel etkiler ve bunlara karşı alınacak önlem ve uygulanacak çalışmaları anlatan yetkililer şu şekilde konuştu: “İnşaat çalışmaları nedeniyle toz ve gaz emisyonu ile gürültü oluşabilecektir. Bu nedenle alanda arazöz ile sulama yapılacak, malzeme taşıyan kamyonların üzeri branda ile kapatılacak, araçların hız sınırına uyması sağlanacak, araçların egzoz emisyon ölçümleri yapılacak, oluşan gaz emisyonları için ilgili mevzuat hükümlerine uyulacak ve gürültü kaynağı olan araçların düzenli bakımları yapılacak ve çalışma saatleri sınırlandırılacaktır. Faaliyetin inşaat aşamasında herhangi bir arkeolojik kalıntıya rastlanması durumunda en yakın müze müdürlüğüne haber verilecek ve çalışmalar durdurulacaktır. Çalışan personelin içme suyu ihtiyacı damacanalar; kullanma suyu ihtiyacı ise en yakın ilçeden tankerler vasıtasıyla karşılanacaktır. İşletme aşamasında oluşacak en büyük etki gürültüdür. Bu nedenle raylı sistem projeleri için yönetmelikte belirlenmiş sınır değerler aşılmayacaktır. Faaliyetin inşaat ve işletme aşamasında oluşacak her türlü katı ve sıvı atıklar ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak bertaraf edilecektir.”

 

KUBİLAY: “ÇERKEZKÖY – HALKALI YENİLENME PROJESİNDE SONA GELİNDİ”

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yetkililerin slayt sunumunu gerçekleştirmelerinin ardından konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, “İlçemiz, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi ve çok hızlı nüfus artışı olan bir bölgemiz. Özellikle sanayinin ihtiyaç duyduğu gerekli eleman temini başta olmak üzere ilçemizin İstanbul’la bağlantısı çok önemli. Tabii biz göreve başladığımız günden bugüne kadar durmuş olan tren seferlerinin başlaması için Kaymakamlık olarak yoğun bir çaba sarf ettik ve bu çabalarımızın sonucunda da Çerkezköy – Halkalı yenilenme projesinde sona gelindi. Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüzden almış olduğumuz bilgilere göre önümüzdeki aylar itibariyle tren seferlerinin başlayacağı ifade ediliyor. Bunun yanı sıra bir de Halkalı – Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin de ÇED Toplantısı ile de olsa başlamasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. İlçemizin geleceği açısında son derece önemli bir adım. Sadece ilçemiz için değil bölgemiz ve ülkemiz için de son derece önemli. Bu çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak inşallah projenin başlayacağını temenni ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sizlerin her zaman yanınızdayız. Kaymakamlık olarak tüm bu çalışmalarda sizlere her türlü desteği vereceğiz. Ben bu amaçla bu toplantıya katıldım. Sizlere çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte de ilçemizin daha ileri gitmesi, bölgemizin daha da kalkınması daha da gelişmesi için hızlı trenin bölgemize kazandırılması konusunda her türlü çalışmaları beraber yürüteceğimizi ifade ederek hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.