TSF Başkanı’ndan Kaymakam Gürbüz’e ziyaret

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Gürbüz, Kapaklı’yı zeka oyunları ilçesi haline getirmeye başladıklarını ifade etti

TSF Başkanı’ndan Kaymakam Gürbüz’e ziyaret
24 Haziran 2016 Cuma 16:30

KAYMAKAMLIK MAKAMI’NDA GERÇEKLEŞTİ
 
Kapaklı Kaymakamlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarete Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, TSF İl Temsilcisi Mehmet Vardar, TSF İlçe Temsilcisi Murat Bekdaş ve TSF Trakya Bölge Temsilcisi Rafet Gülmez katıldı.
 
EN ÖNEMLİ KİTLE KULÜPLER
 
Ziyarette konuşan TSF Başkanı Gülkız Tülay, “Son yıllarda satrançta altyapıda çok iyiyiz. Bizim için en önemli kitlemiz kulüpler. Kulüpler arasında rekabet olacak mutlaka ama rekabetin boyutu tarzı güzel olması lazım. Biz Tekirdağ bölgesinde son birkaç yıldır bunu çok güzel yaşıyoruz. Hemen de meyvelerini vermeye başladı.” ifadelerini kullandı.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Son yıllarda kurumları da işin içerisine sokmaya çalıştıklarını söyleyen Tülay, “Sizlerin destekleri bizler için çok önemli. Bizler de özellikle son yıllarda kurum amirleri ve yerel yönetimleri işin içerisine çekmeye çalışıyoruz.  Kapaklı Business Otel’de yapılan Kaymakamlık Turnuvası bizim için çok önemliydi. Biz önemli turnuvaları federasyonun sitesinden yayınlarız, Kapaklı Turnuvasını da sitemizden yayınladık.  Önemli bir turnuvaydı. Belediye Başkanı’na ve otel sahibine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“BİR İNSAN DEĞİŞİR, SANKİ DÜNYA DEĞİŞİR”
 
TSF İl temsilcisi Mehmet Vardar da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün satranç sporuna büyük önem ve destek verdiğin ifade ederek, “Kapaklı Satranç Turnuvası’nda bir söz söylemiştim. ‘Bir İnsan değişir, sanki dünya değişir’. Bu söz benim için çok önemli. Kapaklı’da da Kaymakam Bey’le birlikte spor ve satranç adına çok şey değişti.” diye konuştu.
 
“SATRANÇ SPORU BAKIŞ AÇISI SAĞLIYOR”
 
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz Kapaklı’yı zeka oyunları ilçesi haline getirmeye başladıklarını dile getirerek, “Geçtiğimiz günlerde dama turnuvası gerçekleştirdik. Bir okulumuzda zeka oyunları ile ilgili bir kat oluşturduk. Satranç tüm sporların başı olsa da burada satrancın dışında diğer zeka oyunlarımız da yer alıyor. Sadece satrançla da kalmasın istedik. Tekirdağ ve ilçemize baktığımızda kız çocuklarımız satrançta daha başarılılar. Satranç sporu çocuklarımızın ileriyi görmesi açısından bir bakış açısı sağlıyor. Oyun teorisinin bir numaralı oyunu satranç sporu aracılığıyla aslında çocuklarımıza bir yaşam tarzı aşılamaya çalışıyoruz. Satrancın temel kuralı sizin her hamlenize karşı rakibinizin de bir hamlesi olabileceğini bilmek gibi bir felsefeyi öğretebilirsek bu çocuklar hayatta da başarılı olurlar.” dedi.
 
YENİ BİR GM SATRANÇ SPORCUSU GELECEK
 
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kapaklı Satranç Turnuvası’nı önümüzdeki yıl da düzenlemek istediklerini söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Kapaklı Satranç turnuvasında 20 bin TL civarında ödül verdik. 4 yıldızlı bir otelimizde turnuvayı düzenledik. Satranç sporunun artık köşelerde yapılmaması lazım. Gelecek yıllarda da Satranç Turnuvamızı tekrar düzenlemek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Satranç Şampiyonası Üçüncüsü GM Kıvanç Haznedaroğlu’nu ilçemizde ağırladık. Önümüzdeki yıl da yine bir GM satranç sporcumuzu ilçemizde ağırlamak istiyoruz.” diye konuştu.
 
FİNCAN TAKIMI HEDİYE ETTİ
 
Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından TSF başkanı Gülkız Tülay’a üzerinde Atatürk fotoğrafı, Türkiye haritası ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu fincan takımı hediye edildi.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.