Tümsekler genelge ile kaldırıldı

Çerkezköy Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri Çerkezköy’deki caddelerden kaldırılan hız kesici tümseklerin Ulaştırma Bakanlığı genelgesi sonrasında kaldırıldığını kaydetti.

Tümsekler genelge ile kaldırıldı
07 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Çerkezköy’de yollardan kaldırılan hız kesici tümseklerle ilgili bir açıklama yapan Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri tümseklerin yayınlanan bir genelge ile yasaklandığını belirterek hız kesici tümsekler yerine yaya geçitleri ve trafik ışıkları getireceklerini dile getirdi.

GENELGE İLE YASAKLANDI
Bilindiği üzere, Çerkezköy’ün ana arterleri ve çeşitli yollarında bulunan hız kesici tümsekler Belediye Ekipleri tarafından kaldırılmıştı. Kamuoyunun aklında her hangi bir soru işareti kalmaması için bir açıklama yapan Çerkezköy Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı’nın 2007 yılında yayınladığı bir genelge neticesinde hız kesici tümseklerin yasaklandığını ve tümsekleri bu nedenle kaldırıldıklarını ifade etti.
KURALLARI İHLAL EDEN ARAÇLARI İHBAR EDİN
Tümseklerin kaldırıldığı noktalara yaya geçitleri ve trafik ışıkları koyulacağını kaydeden yetkililer, “Tümsekler yangın ve ambulans hizmetlerinde de zaman kaybı yaratıyordu. Eğer vatandaşlar şehir içinde araçlarla herhangi bir sorun yaşarsa bunu hemen ihbar etsin. Ayrıca MOBESE kameraları da trafik kurallarını ihlal eden araçların yakalanmasında etkili olacaktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.