Tüp bebek tedavisi hakkında bilgilendirildiler

Çerkezköy Belediyesi ve Acıbadem International Hastanesi iş birliği ile ‘Tüp Bebek Tedavisinde Güncel Yöntemler’ konulu seminer düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz düzenlenen seminerde Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ahmet Fatih Öğüç, tüp bebek sahibi olmak isteyen ailelere tüp bebek tedavisi, bu tedavideki yeni yöntemler, metotlar konusunda bilgi verdi.

Tüp bebek tedavisi hakkında bilgilendirildiler
25 Ocak 2018 Perşembe 15:39

İLK TÜP BEBEK 1978’DE DOĞDU
1978 yılında doğan ilk tüp bebek ile başlayan tüp bebek tedavisinin çok önemli aşamalar ve gelişmeler kaydettiğini kaydeden Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ahmet Fatih Öğüç, “Gelişen teknoloji ile birlikte artan bilgi düzeyi, kazanılan deneyimler ve teknolojik yenilikler tüp bebek tedavisinde pek çok alternatif yöntemin geliştirilmesini de sağladı. Tüp bebek tedavisinin uygulama biçimleri çok daha pratik hale geldi” dedi.
100 ÇİFTTEN 15’İ YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİNE İHTİYAÇ DUYUYOR
Tıbbın gelişmesi ve teknolojinin ilerlemesi ile tüp bebek tedavisi maliyetlerinin düştüğünü kaydeden Op. Dr. Öğüç, “Bu durum tedavi sürelerinin kısalmasına ve olumlu sonuçların çok daha sık görüldüğü bir tedavi haline gelmesinde çok önemli bir rol üstlenmiştir. Her 100 çiftten 15’ i çocuk sahibi olmak için yardımcı üreme yöntemlerine ihtiyaç duymaktadır. Tüp bebek tedavisi kısaca; anne adayından alınan yumurta hücrelerinin, baba adayından alınan sperm hücreleri ile döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne adayının rahmine transfer edilmesidir” diye konuştu.
KISIRLIK SEBEPLERİNİ DOĞRU TESPİT ETMELİ
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ahmet Fatih Öğüç, “Tüp bebek tedavisinde uygulanan işlemler her çift için farklıdır. Kısırlık sorunları çok çeşitli olduğu için her çifte aynı tüp bebek tedavisi uygulanması mümkün değildir. Bu sebeple de tedaviye başlamadan önce kısırlık sebeplerinin doğru şekilde tespit edilmesi ve çifte en uygun tedavi yöntemine karar verilmesi oldukça önemlidir” açıklamalarında bulundu. Seminer sonunda Op. Dr. Ahmet Fatih Öğüç, tüp bebek sahibi olmak isteyen ailelerin sorularını yanıtladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.