Türk Bayrağı'na bile tahammülleri yok

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Şahika Çalışkan, siyasi iktidarın artık Türk Bayrağı’na bile tahammülünün kalmadığını söyledi

Türk Bayrağı'na bile tahammülleri yok
22 Nisan 2013 Pazartesi 08:20



T.C.’nin kaldırılma girişimi, Türk, Türkiye, Milli ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesi, siyasi iktidarın Öcalan ve onun uzantısı BDP’nin kol kola girerek hazırladığı yeni Anayasa’nın bir nevi ön hazırlığı  niteliğinde olduğunu iddia eden CHP Kadın Kolları Başkanı Şahika Çalışkan, “AKP’nin demokratik, özgürlükçü, kılıfı altında hazırladığı Anayasa ile Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü tehlike altındadır. Yeni Anayasa’da Türkiye’nin temelini oluşturan, milletin yapı harcı olan devrim kanunları değiştirilmek istenmektedir” dedi.
CUMHURİYETİ HEDEF ALDILAR
Siyasi iktidarın açık bir şekilde hukuksuzluğu ilke edindiğini ve gizli ajandası doğrultusunda sistemli bir şekilde Cumhuriyeti hedef aldığını öne süren CHP Kadın Kolları Başkanı Çalışkan şunları söyledi:
“Başkanlık sisteminin dayatılması hatta Başbakan’ın ‘2023’te ben Başbakan olursam eyalet sistemini öneririm’ ifadeleri bu amaca hizmet etmektedir. TC’nin kaldırılmak istenmesi, Türk Ticaret Kanunu’ndaki ‘Türkiye, Türk, Cumhuriyet ve Milli’ kelimeleri bir ticaret ünvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konulabilir’ hükmü uyarınca yapılmasına dayandırılmaktadır. İsim değiştirmek istemeyen şirketlere aba altından sopa gösterilmekte, şirketler yargıyla ve para cezasıyla tehdit edilmektedir.
Çanakkale’de, Gelibolu Eceabat Kaymakamlığı ‘Şehitlik alanlarında slogan atılmaması, her türlü gürültü yapılmaması, resmi törenler haricinde Türk Bayrağı dışında bayrak taşınmaması hakkında karar’ yayımlamıştır.
BAYRAĞA BİLE TAHAMLÜLERİ KALMADI
Siyasi iktidarın artık Türk Bayrağı’na dahi tahammülü kalmamıştır. Milyonlarca yurttaş bu gelişmelerden rahatsız, sadece AKP iktidarı rahatsız değildir. AKP içinde Atatürk, Türk, Cumhuriyet, Türkiye geçen cümlelerden rahatsız oluyor. Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten, Türkiye’den, Türk, Milli kelimelerinin neyinden rahatsızlık duyuyorsunuz? TC’nin neyinden utanıyorsunuz? Açıkca söyleyin biz de bilelim…”
Atatürk’ün izlerinin silinme çalışmalarının ivme kazandığını kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Şahika Çalışkan açıklamalarını şöyle tamamladı:
KRALDAN ÇOK KRALCI ZİHNİYET
“Trakya Üniversitesi web sitesinde Türk Bayrağını ve Atatürk’ü kaldırdı. Unutulmamalıdır ki kraldan çok kralcı bu zihniyet yok olmaya mahkumdur. O Rektör bilmelidir ki Atatürk’ün ismini ve resmini taşımak utanılacak bir durum değil, sadece ve sadece büyük bir onurdur.
NEDEN RAHATSIZLAR?
Resmi bayramların kutlamasından, yurttaşların ellerine Türk Bayrağı almasından, Gençliğe Hitabe’den, Nutuk’tan rahatsızlar. İçinde Atatürk, Türk geçen her şeyden rahatsızlar. Aslında rahatsız oldukları demokrasi. Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e sistemli olarak yapılan bu saldırıları kınıyorum.
ŞARK KURNAZLIĞI PEŞİNDELER
Geçtiğimiz sene Cumhuriyet Bayramı’nda yaşananlara hep beraber şahit olduk. Neyi tartıştırıyorlar bu millete? Bu ülke Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’dir ve ilelebet böyle de kalacaktır. İktidar şark kurnazlığı peşinde.
HERKES İLE KAVGALILAR
Bir iktidar düşünün ki halkıyla kavgalı, Cumhuriyetle kavgalı, laik Türkiye ile kavgalı, Atatürk ile kavgalı! AKP iktidarının milli bayramlara, Cumhuriyete tahammülü yok. Cumhurun Cumhuriyeti kutlamasına bile izin vermediler. Sanki Cumhuriyeti kutlamak izne tabiymiş gibi! Ancak halkın iradesine yasak koyamadılar, halkın iradesine zincir vuramadılar. Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen yüz binlerce yurttaşın üzerine biber gazı ve tazyikli su sıkıldı, şiddet uygulandı. Yaşananlar bir utanç fotoğrafı olarak, AKP iktidarının ustalık döneminde faşizan görüntüler ile halkına zulüm uygulamaktan biran bile çekinmediğini bir kez daha ortaya koydu.
BU Mİ İLERİ DEMOKRASİ?
Bu mudur AKP’nin dilinden düşürmediği ileri demokrasi? Evet maalesef budur. Çünkü AKP iktidarı birleştirici değil bölücüdür. Çünkü AKP iktidarına göre kendisi gibi düşünmeyen herkes ötekidir. TBMM’de koltuk sayısının fazlalığına, parmak hesabına güvenerek istedikleri yasaları çıkartıyorlar. AKP iktidarının dikta yönetimine hep beraber şahit oluyoruz. Buna dur demek bizim elimizde. Yerel seçimlerde başarılı bir performans ortaya koymak, CHP olarak tarihsel sorumluluğumuz. Ülkemizin CHP’ye çok ama çok ihtiyacı var.
İKTİDARIN YOLU YERELDEN GEÇİYOR
İktidarın yolu yerelde iktidar olmaktan geçiyor. Tabelalardan TC’yi kaldırabilirler, ancak Türk Milleti’nin yüreğinden kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sinsi plana asla izin vermeyeceğiz.”
Yaklaşık 50 kişi ile basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Teşkilatı’na Atatürkçü Düşünce Derneği, Kapaklı CHP Teşkilatı ile bazı Meclis Üyeleri de destek verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.