TÜRK-İŞ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Türk-İş tarafından bu hafta düzenenecek 3 eğitim seminerinin birincisi Çorlu Silverside Otel'de açılış töreniyle başladı. Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak'ın da katıldığı seminerlerin ilkinde "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" konusu ele alındı

TÜRK-İŞ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
28 Temmuz 2011 Perşembe 00:00

Türk-İş 25-29 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceği 3 ayrı Eğitim Semineri'ne start verdi. Türk-İş'den uzman ve yetkililerin katılarak bilgi vereceği seminerlerin ilk ikisi Çorlu'da, son seminerin ise Çerkezköyde yapılacak. İlk seminer öncesinde Türk-İş tarafından bir açılış töreni düzenlendi. Törene Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ve Türk-İş'e bağlı sendika şube başkanları ve yöneticileri katıldı. Türk -İş İl Temsilcisi Murat Koçak, yaptığı konuşmada seminerin konusu olan iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ
25- 26 Temmuz' da, iki gün, süren İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili seminer öncesi açılış töreni düzenlendi. Çorlu Sılversıde Otel'de yapılan seminerin açılışında konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, "Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcimiz, Türk-İş'e bağlı değerli Şube Başkanları ve yöneticileri, değerli hocalarımız, değerli alınteri ile çalışan emekçilerimiz ve basınımızın güzide temsilcilerimiz, iş sağlığı ve güvenliği eğitim seminerine hepiniz hoşgeldiniz" dedi. İş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yapan Koçak, şunları kaydetti: "Hepinizin de kabul edeceği gibi yaşadığımız dünya anlamını veren, yaşadığımız gezegeni diğerlerinden farklı, güzel ve yaşanılır yapan insandır. İnsan, hem fikren hem de bedenen üetendir. İnsanlar arasındaki üretim ve tüketim dengesi, ancak ve ancak emeğin karşılığının verilmesiyle korunur. Ama bunun kadar önemli olan bir diğer unsur, üreten insanın üretimi sırasında ortaya çıkacak kazalardan, hastalıklardan korunmasıdır. Sağlığımız olmadığı zaman iş hayatında ve hiçbir yerde başarılı olamayız. İşte iş sağlığı ve güvenliği bunun için önemlidir. Konfederasyonumuz Türk-İş tarafından düzenlenen bu seminer, inanıyorum ki gerçekten çok faydalı olacaktır. Ben, hepinize seminere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum."
HANGİ KONULAR ANLATILDI?
Açılış konuşmasının ardından Türk-İş yetkilileri Özcan Karabulut ve Hülya Uzuner, ÇASGEM yetkilileri Celal Tozan ile Kadir Tomas "İş Sağlığı ve Güvenliğine Sendikal Yaklaşım, SGK Uygulamalarında İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları,Kadın İşçilerin Sorunları ve Çözüm Yolları, İş Güvenliği KKD, Makine Koruyucuları, Güvenlik İşaretleri vb., İş Kazalarından Korunma" konularında bilgi verdi.
Seminerin ikinci gününde ise yine tam gün "İş Sağlığı ve Güvenliği" anlatıldı. İkinci gün Doç. Dr, Aydın Başbuğ ve Doç. Dr. Ali Naci Yıldız ( Hacettepe Üniversitesi) " Ödünç İşçilik ve İşveren İlişkilerinden Doğan Sorunlar ve İş Sağlığı Güvenliği, Sağlık, Sağlık Hakkı, İş ve Sağlık İlişkisi,İş Sağlığı Temel Kavramlar, İş Sağlığı Uygulama İlkeleri, Türkiye'de ve Dünyada İş Sağlığının Durumu, Meslek Hastalıkları Genel Kavramlar İşyeri Ortam Faktörleri ve Korunma Yöntemleri Temel Bilgileri." konularını anlattı. İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri'nin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.