Türk-İş’ten Çanakkale’ye 1 Mayıs çıkarması

Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Çanakkale’de, Türk- İş’e bağlı sendikalarla birlikte kutlayacaklarını açıkladı.

Türk-İş’ten Çanakkale’ye 1 Mayıs çıkarması
29 Nisan 2016 Cuma 15:55

 ÇERKEZKÖY’DEN 230 KİŞİ KATILACAK

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Türk-İş olarak Çanakkale’de kutlayacaklarını belirten TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Emeğin ve hakkın sesini Şehitler Mahşeri Çanakkale’de haykırmak için Türk-İş çatısı altında bir araya geliyoruz. Çanakkale’de yapacağımız 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlamalarına Türk-İş Konfederasyonumuza bağlı 35 Sendika ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemizden 5 otobüs yani 230 kişi katılacağız.” açıklamalarında bulundu.

“1 MAYIS’I ÇANAKKALE’DE KUTLAYACAĞIZ”

“1 Mayıs’ta Çanakkale’de Şehitlerimizin Yanında olacağız.” diyen Koçak, “1 Mayıs’ta emeğin, güneşin, hak ve mücadelenin sembolü Çanakkale’de doğuyor. Ülkemizin geleceği için ter döken bizler, vatanın bekası için can veren yiğit şehitlerimizin yanında, tüm şehitlerimiz için kalbimiz ve ruhumuzla omuz omuza 1 Mayıs’ı Çanakkale 'de kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ HER ALANDA EGEMEN OLMALIDIR”

Emekçilerin çıkarlarının savaşta değil, barışta olduğunu belirten Koçak, “Barışın her alanında egemen olması için çaba gösterilmelidir. Taşeronla ilgili düzenlemede; asıl iş – yardımcı iş ayrımı yapılmadan tüm işçiler işçi statüsüyle kamuda kadroya geçirilmelidir. Yıllardır geçici işçi statüsünde istihdam edilenler sürekli işçi kadrosuna alınmalıdır. İş cinayeti haline gelen iş kazaları önlenmeli, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri artırılmalı, gerekli denetim yapılmalıdır. Kayıt dışı ekonomi, kayıt altına alınmalıdır. Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir. Bu konudaki net tavrımız herkes tarafından bilinmelidir. Esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine son verilmelidir.” dedi.

“TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN”

TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak açıklamalarını, “1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü, tüm emekçilere kutlu olsun.” diyerek sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.